platforme-gunoi-bloc.png

Din cauza volumului mare de deșeuri menajere, autoritățile locale analizează posibilitatea de a amenaja platforme pentru gunoi la fiecare bloc din Ploiești.

În ciuda obligativității de reducere a cantităților de gunoi care ajung la rampă, ca urmare a colectării selective a deșeurilor, la Ploiești se constată contrariul.

Cantitatea de gunoi a crescut substanțial de la începutul anului, în timp ce colectarea selectivă a deșeurilor este la un nivel extrem de scăzut. Acesta este și motivul pentru care autoritățile locale caută noi soluții, astfel încât din bugetul local să nu mai fie plătite penalități pentru depășirea cantităților de deșeuri menajere care ajung la rampă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,Cantitatea de gunoi menajer din Ploiești a crescut în ultima vreme, motiv pentru care există intenția de amenajare de platforme de gunoi la fiecare bloc din municipiu", a precizat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești.

În plus, trebuie găsită rapid o soluție și pentru colectarea deșeurilor la blocurile turn, unde, în lipsa unor amenajări realizate de asociațiile de proprietari nu are loc colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Propunerea avansată de municipalitate are însă însă și câteva inconveniente. Primul ar fi lipsa spațiilor necesare pentru amenajarea acestor platforme de gunoi la nivelul fiecărui bloc. Prin urmare o astfel de măsură va veni la pachet fie cu reducerea spațiului verde, acolo unde există, fie cu diminuarea locurilor de parcare. În plus, estetic vorbind, mărirea numărului de platforme nu ar conduce la îmbunătățirea imaginii Ploieștiului. Acest lucru ar putea avea efecte nedorite mai mici dacă s-ar continua proiectul pilot de la Ploiești, din 2012, privind realizarea unor platforme de gunoi subterane.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.