Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

platforme-gunoi-bloc.png

Din cauza volumului mare de deșeuri menajere, autoritățile locale analizează posibilitatea de a amenaja platforme pentru gunoi la fiecare bloc din Ploiești.

În ciuda obligativității de reducere a cantităților de gunoi care ajung la rampă, ca urmare a colectării selective a deșeurilor, la Ploiești se constată contrariul.

Cantitatea de gunoi a crescut substanțial de la începutul anului, în timp ce colectarea selectivă a deșeurilor este la un nivel extrem de scăzut. Acesta este și motivul pentru care autoritățile locale caută noi soluții, astfel încât din bugetul local să nu mai fie plătite penalități pentru depășirea cantităților de deșeuri menajere care ajung la rampă.

,,Cantitatea de gunoi menajer din Ploiești a crescut în ultima vreme, motiv pentru care există intenția de amenajare de platforme de gunoi la fiecare bloc din municipiu", a precizat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești.

În plus, trebuie găsită rapid o soluție și pentru colectarea deșeurilor la blocurile turn, unde, în lipsa unor amenajări realizate de asociațiile de proprietari nu are loc colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Propunerea avansată de municipalitate are însă însă și câteva inconveniente. Primul ar fi lipsa spațiilor necesare pentru amenajarea acestor platforme de gunoi la nivelul fiecărui bloc. Prin urmare o astfel de măsură va veni la pachet fie cu reducerea spațiului verde, acolo unde există, fie cu diminuarea locurilor de parcare. În plus, estetic vorbind, mărirea numărului de platforme nu ar conduce la îmbunătățirea imaginii Ploieștiului. Acest lucru ar putea avea efecte nedorite mai mici dacă s-ar continua proiectul pilot de la Ploiești, din 2012, privind realizarea unor platforme de gunoi subterane.


Social
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Praful saharian a ajuns și la Ploiești. FOTO

Conducătorii auto din Ploiești s-au trezit cu mașinile pline de praf, în urma ploii de scurtă durată de azi-noapte. ANM a atenționat în urmă cu trei zile că în România a pătruns un front atmosferic care...

Viața Prahovei
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de vânt puternic, la munte

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt, valabilă și în zona de munte a județului Prahova. Până la ora 15.00, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu putere....

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești