platforme-gunoi-bloc.png

Din cauza volumului mare de deșeuri menajere, autoritățile locale analizează posibilitatea de a amenaja platforme pentru gunoi la fiecare bloc din Ploiești.

În ciuda obligativității de reducere a cantităților de gunoi care ajung la rampă, ca urmare a colectării selective a deșeurilor, la Ploiești se constată contrariul.

Cantitatea de gunoi a crescut substanțial de la începutul anului, în timp ce colectarea selectivă a deșeurilor este la un nivel extrem de scăzut. Acesta este și motivul pentru care autoritățile locale caută noi soluții, astfel încât din bugetul local să nu mai fie plătite penalități pentru depășirea cantităților de deșeuri menajere care ajung la rampă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,Cantitatea de gunoi menajer din Ploiești a crescut în ultima vreme, motiv pentru care există intenția de amenajare de platforme de gunoi la fiecare bloc din municipiu", a precizat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești.

În plus, trebuie găsită rapid o soluție și pentru colectarea deșeurilor la blocurile turn, unde, în lipsa unor amenajări realizate de asociațiile de proprietari nu are loc colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Propunerea avansată de municipalitate are însă însă și câteva inconveniente. Primul ar fi lipsa spațiilor necesare pentru amenajarea acestor platforme de gunoi la nivelul fiecărui bloc. Prin urmare o astfel de măsură va veni la pachet fie cu reducerea spațiului verde, acolo unde există, fie cu diminuarea locurilor de parcare. În plus, estetic vorbind, mărirea numărului de platforme nu ar conduce la îmbunătățirea imaginii Ploieștiului. Acest lucru ar putea avea efecte nedorite mai mici dacă s-ar continua proiectul pilot de la Ploiești, din 2012, privind realizarea unor platforme de gunoi subterane.


Viața Prahovei
  • Duminică, 22 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Ploaie cu grindină în Ploiești - VIDEO

Timp de aproximativ 10 minute, duminică după-amiază, în Ploiești a plouat torențial, cu grindină. Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil, până la ora 17.00, pentru...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier în Ploiești

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Padina cu Vornicel. Două autoturisme au intrat în coliziune, după ce unul dintre conducătorii auto nu ar fi acordat...