- Publicitate -

Imagini pe care trebuie să le vadă și aleșii Ploieștiului. „Casa” de lângă conductele de termoficare, focar de infecție

Data:

oamenii-strazii-ploiesti.jpg

La nici 500 de metri de Bulevardul Republicii și la câțiva pași de un loc de joacă, în Cartierul Albert, în spatele primelor vile ANL ale Ploieștiului, lângă conductele de termoficare, trei bărbați și o femeie și-au ridicat propria locuință. O folie imensă, un covor vechi, un scaun de bucătărie și o plapumă găsită probabil la gunoi… Au adus aici mai multe cartoane, iar zona s-a transformat rapid într-un focar de infecție… Locuiesc aici, sub cerul liber, de câteva luni bune. Nimeni nu i-a întrebat însă de sănătate.

- Publicitate -

Unul dintre cele mai industrializate orașe înainte de Revoluție, Ploieștiul, se confruntă de ani buni cu o criză de locuințe sociale. Asta în condițiile în care Ploieștiul, municipiul cu rang de reședință al județului Prahova, are, de departe, cel mai mare număr de aleși și o armată de funcționari publici. 

Lipsa locuințelor sociale devine acută în contextul în care, în ultimii ani, zeci de persoane au ajuns să doarmă pe stradă. Abandonați de familie, unii chiar cu probleme psihice, oamenii fără locuință din Ploiești și-au improvizat propriile adăposturi. Cu siguranță, mulți ar putea să spună că problema este, cel puțin pe timpul iernii, rezolvată, în condițiile în care municipalitatea a deschis, în urmă cu mai mulți ani, un centru de noapte, unde aceste persoane au parte de un pat și o pernă… Ei bine, problema însă nu s-a rezolvat. Iar drept dovadă sunt zonele unde oamenii străzii își găsesc adăpost…

Așa s-a întâmplat și în spatele primelor vile ANL din Ploiești, din Cartierul Albert, la câțiva pași de un loc de joacă. Lângă punctul termic, lângă conductele de termoficare, trăiesc trei bărbați și o femeie. Oamenii și-au improvizat din cartoane o… „locuință provizorie”, care s-a transformat rapid într-un focar de infecție. De frica oamenilor legii, pe timpul zilei își abandonează lucrurile și pleacă la cerșit pe străzi. 

- Publicitate -

„Pe timpul iernii, am înțeles că au stat lângă conductele de termoficare, deși aceasta nu este o soluție… Dar acum, când temperaturile de afară au ajuns la valori ridicate, de până la 25 de grade Celsius, ne temem să nu se transforme zona într-un focar de infecție. Totul se întâmplă la nici câțiva pași de un loc de joacă. Dincolo de aceste aspecte, autoritățile ar fi bine să găsească o soluție pentru acești oameni fără locuință. Nu putem spune că trăim într-un oraș european dacă oamenii de lângă noi nu au parte de condiții umane de trai”, este de părere un ploieștean, care ne-a transmis la redacție mai multe fotografii din zonă.

Mai grav este că aceasta nu este singura zonă care se transformă rapid într-un focar de infecție. La capătul traseului 44, în interiorul fostului magazin din stație, rămas între timp fără geamuri și pereți, alte două persoane, în fiecare noapte, își întind picioarele pe două saltele găsite la gunoi. Și-au adus aici mai multe haine și cartoane. Toată iarna au preferat să doarmă aici, de frică să nu-și piardă „căminul” provizoriu. 

Tot de câteva luni, la o aruncătură de băț de Palatul Administrativ din Ploiești, o femeie, trecută de 40 de ani, și-a făcut adăpost la intrarea unui magazin. A stat aici și pe timpul iernii, tot de frică să nu-și piardă „locul”.

- Publicitate -

La Gara de Vest și la Gara de Sud sunt alte două zone unde pe timpul nopții oamenii străzii își găsesc adăpost. La fel și lângă conductele de termoficare de la Podul Înalt.

Din păcate, cel puțin până acum, autoritățile nu au găsit o soluție pentru aceste persoane fără adăpost. Iar rezolvarea nu a venit rapid pentru că nici nu există un interes major. În cele mai multe cazuri, oamenii străzii nu au carte de identitate și nici nu sunt posibili viitori votanți. Sunt oamenii străzii și atât… 

20180414_192708.jpg

20180414_192703.jpg

20180414_192628.jpg

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident în Ploiești. Un șofer de 27 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier s-a produs, miercuri seară, la intersecția...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...
- Publicitate -