coji-seminte-aruncate-pe-jos.jpg

Măsura s-a dovedit eficientă și în anii trecuți, spun polițiștii locali, care cred că ploieștenii care aruncă pe jos cojile de la semințe vor evita pe viitor să mai lase mizerie în parcurile din municipiu.

Temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile i-a scos pe mulți ploieșteni din casă. Unii au ales să se recreeze pe  băncile din parcuri, mai ales seara.

Singura problemă este că, în ultima vreme, se constată că în special tinerii au revenit la vechile obiceiuri de a arunca pe jos cojile de semințe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru ca un astfel de „sport” să nu mai fie practicat, polițiștii se gândesc deja la măsurile pe care le vor impune, pe lângă amenzile de rigoare.

Astfel, polițiștii locali vor relua practica de a le solicita celor care fac mizerie pe domeniul public să măture cojile de la semințe aruncate pe jos.

„O astfel de măsură a fost eficientă și în anii trecuți, pentru că se pare că, în special tinerilor, le este rușine să măture”, susține Adrian Vaida, directorul adjunct al Poliției Locale Ploiești.

Conform regulamentului care se aplică încă din 2006, la Ploiești, persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 500 și 1500 de lei și pentru „nepăstrarea în bună stare de folosință a băncilor, coșurilor de gunoi, indicatoarelor, panourilor de afișaj, cabinelor telefonice, locurilor de joacă pentru copii, precum și a altor dotări de mobilier urban”.


Viața Prahovei
  • Duminică, 22 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Ploaie cu grindină în Ploiești - VIDEO

Timp de aproximativ 10 minute, duminică după-amiază, în Ploiești a plouat torențial, cu grindină. Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil, până la ora 17.00, pentru...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier în Ploiești

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Padina cu Vornicel. Două autoturisme au intrat în coliziune, după ce unul dintre conducătorii auto nu ar fi acordat...