coji-seminte-aruncate-pe-jos.jpg

Măsura s-a dovedit eficientă și în anii trecuți, spun polițiștii locali, care cred că ploieștenii care aruncă pe jos cojile de la semințe vor evita pe viitor să mai lase mizerie în parcurile din municipiu.

Temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile i-a scos pe mulți ploieșteni din casă. Unii au ales să se recreeze pe  băncile din parcuri, mai ales seara.

Singura problemă este că, în ultima vreme, se constată că în special tinerii au revenit la vechile obiceiuri de a arunca pe jos cojile de semințe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru ca un astfel de „sport” să nu mai fie practicat, polițiștii se gândesc deja la măsurile pe care le vor impune, pe lângă amenzile de rigoare.

Astfel, polițiștii locali vor relua practica de a le solicita celor care fac mizerie pe domeniul public să măture cojile de la semințe aruncate pe jos.

„O astfel de măsură a fost eficientă și în anii trecuți, pentru că se pare că, în special tinerilor, le este rușine să măture”, susține Adrian Vaida, directorul adjunct al Poliției Locale Ploiești.

Conform regulamentului care se aplică încă din 2006, la Ploiești, persoanele fizice pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 500 și 1500 de lei și pentru „nepăstrarea în bună stare de folosință a băncilor, coșurilor de gunoi, indicatoarelor, panourilor de afișaj, cabinelor telefonice, locurilor de joacă pentru copii, precum și a altor dotări de mobilier urban”.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.