parcari-ploiesti-strategie.jpg

Numărul mare de autoturisme înmatriculate la nivelul municipiului Ploiești reprezintă deja un fenomen care a intrat în atenția municipalității, mai ales când vine vorba de locurile de parcare. La acest capitol deficitare sunt zonele rezidențiale, dar și zonele centrale ale orașului.

Acesta este și motivul pentru care municipalitatea a lansat deja o licitație pentru desemnarea unei societăți pentru realizarea unei strategii cu privire la parcările din oraș. 

Obiectivul principal al acestei strategii îl reprezintă identificarea zonelor în care se constată o cerere mare de locuri de parcare. Intenția este ca, ulterior, să fie realizate mai multe tipuri de parcări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, prin această strategie, municipalitatea își propune găsirea unei soluții tarifare corecte. O astfel de variantă este de „menținerea duratei de ședere maximă de 3-4 ore în zonele comerciale /afaceri, astfel încât navetiștii să nu poată parca în acele parcări și spațiile să poată fi folosite de mai multe ori pe zi de cumpărători și de vizitatorii de afaceri”, se arată în caietul de sarcini al documentației de licitație.

Separat, există intenția stabilirii unor tarife diferențiate. Astfel, una dintre propuneri este de „stabilire a unor tarife mai mici pentru parcările din afara străzii față de parcările de pe stradă și diseminarea acestui lucru oamenilor pentru a fi încurajați să le parcheze”.

Citește și: Peste 96.000 de mașini înregistrate în Ploiești. Cum se calculează impozitul la autoturisme în 2018

Noua strategie în domeniul parcărilor ar urma să aibă drept scop inclusiv „stimularea reducerii traficului în zona centrală”, dar și „reducerea perioadei de parcare a vehiculelor în centrul orașului și pe străzi”.

„Anunțul pentru achiziția directă a fost publicat și în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), la adresa: www.e-licitatie.ro, Noul SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/), sectiunea Initieri de proceduri de achizitie, subsectiunea Publicitate anunturi, sub nr. ADV1001537/12.04.2018”, a precizat Primăria Ploiești în anunțul de licitație.

Valoarea estimativă a contractului este de 8.403 lei, fără TVA.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.