125855_666_375_undefined_undefined_projectImageOriginalUrl.jpeg

Cât timp, la Ploiești, abia ne chinuim să astupăm niște gropi și să desenăm treceri de pietoni 3D jenante, alții trec la o nouă etapă în administrația publică locală.

Conform știrileprotv.ro, Antonia, primul funcţionar public virtual din România, va începe ″sa lucreze″⁣ la Primăria din Cluj, în mai puţin de o lună. Nu este un robot vorbitor, ci un soft performant, care va prelua cererile oamenilor şi le va transfera mai departe.

Spre finele anului, Antonia va avea şi o interfață, adică un chip uman.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La Primăria Cluj ajung zilnic mii de cereri şi, cu toate că sunt sute de angajaţi, oamenii aşteaptă destul de mult până primesc un răspuns - cel puţin trei zile. Când va intra însă în acţiune funcţionarul virtual “Antonia”, lucrurile se vor schimba radical. Cererea mea va fi trimisă în timp real de către robot funcţionarului potrivit, iar problema va fi rezolvată în doar câteva ore.

“Ar eficientiza puţin activitatea de aici, ar face să meargă activitatea mult mai repede şi am evolua, într-un cuvânt. Că stăm la coadă foarte mult”, spune o tânără.

“Dacă o să facă procesul să fie mai rapid decât acum, e o idee super. Lucrez în domeniul de construcţii civile şi fiecare proiect al nostru trebuie să facă mai multe drumuri la primărie”, spune Florin.

Antonia nu va elimina munca altor funcţionari, ci le-o va uşura.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca, a declarat pentru știrile protv: “Antonia este o soluţie de tehnolgie de ultimă oră. Prima fază va face partea de program, de digitalizare, din spate, urmând ca în ultima parte a anului să capete o față umană.”

Prociectul a fost gândit împreună cu IT-iștii din Cluj.

Pe viitor, Antonia le va răspunde oamenilor pe loc şi la întrebări.

sursa: știrileprotv.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.