sgu-ploiesti-candidati

Magistrații de la Tribunalul Prahova, Secția Contencios, au decis suspendarea unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor de la SC Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, prin care era desemnată componența Consiliului de Administrație de la societatea aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești.

Anul trecut, pe 31 mai, Adunarea Generală a Acționarilor de la SGU Ploiești a desemnat componența Consiliului de Administrație al societății, hotărâre care însă a fost contestată în instanță. 

La acea dată, AGA de la SGU Ploiești, formată din doi consilieri locali, respectiv Marilena Stanciu și Sorin Văduva, „analizând documentele puse la dispoziție de Primăria Ploiești - Compartimentul Monitorizare Întreprinderi Publice, cât și Raportul de activitate al Consiliului de Administrație înregistrat la SC SGU Ploiești SRL (...)” au hotărât numirea a cinci persoane în Consiliul de Administrație al SGU.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Hotărârea de la acea dată a AGA de la SGU a fost contestată de o persoană care și-a depus dosarul de candidatură, dar nu a fost selecționată, iar instanța a admis miercuri cererea, iar până la soluționarea definitivă a cauzei a suspendat decizia AGA de anul trecut, privind desemnarea membrilor CA. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„Decizia instanței se aplică în momentul în care este comunicată hotărârea judecătorească. În acel moment, se va face recurs”, a declarat pentru Observatorulph.ro Ionuț Crețu, președintele Consiliului de Administrație al SGU Ploiești, care însă a susținut că în această fază a procesului nici juriștii SGU, dar nici ai Primăriei Ploiești nu s-au prezentat în instanță.

„Sperăm că până la termenul viitor SGU Ploiești să fie reprezentat în instanță de o casă de avocatură”, a precizat Ionuț Crețu.  

Una peste alta, situația de la SGU Ploiești este una extrem de dificilă. Săptămâna trecută, directorul general interimar al societății, Ovidiu Negulescu, a intrat în preaviz. În plus, niciunul dintre cele patru dosare de candidatură pentru funcția vacantă de director general nu a fost declarat eligibil.

UPDATE Primăria Ploiești va numi un CA interimar la SGU

”Primăria ia în calcul numirea unui nou Consiliu de Administrație interimar la SGU, însă momentan nu s-a primit nimic de la instanță", a susținut Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului.

hotarare-consiliul-local-ploiesti.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.