Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

paraul-dambu

Pârâul Dâmbu, care este un firicel de apă pe timpul verii, are mai nou un debit crescut, după precipitațiile din ultimele 48 de ore, dar și ca urmare a topirii zăpezii.

Avertizarea de cod galben de inundații, care a expirat în această dimineață la ora 08.00, a alertat autoritățile. Pârâul Dâmbu a intrat sub monitorizare încă de ieri, la scurt timp după ce hidrologii au emis atenționarea.

„Pârâul Dâmbu a fost sub monitorizare permanentă. A existat un debit crescut al pârâului, însă nu s-au înregistrat probleme”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești. 

Problema legată de pârâul Dâmbu există însă. De mai bine de 18 ani se vorbește de regularizarea pârâului Dâmbu, însă autoritățile au amânat o astfel de investiție. 

Citește și: Cum arată pârăul Dâmbu şi promisiunile aleşilor– VIDEO şi Galerie FOTO

Cel mai grav incident a fost în anul 2005, când în mai multe zone ale Ploieștiului au existat inundații. La acea dată, prin hotărâre de Consiliu Local, s-au alocat fondurile necesare pentru refacerea podului care face legătura între străzile Nămoloasa și Berzei, din zona de Nord a Ploieștiului.

Anul trecut, Primăria Ploiești a anunțat regularizarea pârâului Dâmbu numai în zona Polux, unde există un risc permanent de inundații, ca urmare a faptului că unul dintre malurile pârâului s-a surpat.

Citește și: Malurile pârâului Dâmbu s-au surpat în zona Polux. Soluția Primăriei

Demersul Primăriei Ploiești are în spate un set de sesizări din partea asociației de proprietari a blocurilor G14 și G15, zonă afectată de altfel după ce malurile pârâului Dâmbu s-au surpat.


Național
  • Vineri, 23 Martie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Zăpada portocalie din România - GALERIE FOTO

Vremea rea a adus și un fenomen neobișnuit în România: zăpada căzută a avut o nuanță portocalie în anumite zone ale țării. Nuanța de portocaliu este dată de praful saharian, adus de un ciclon...

Social
  • Vineri, 23 Martie 2018
  • De Roxana Tănase

Trafic de coșmar la Ploiești. FOTO-VIDEO

Ninsoarea abundentă și viscolul fac aproape inutile acțiunile de deszăpezire la Ploiești. Se circulă în condiții de iarnă grea, autoritățile sfătuind șoferii să nu plece la drum decât dacă este...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești