fbpx

paraul-dambu

Pârâul Dâmbu, care este un firicel de apă pe timpul verii, are mai nou un debit crescut, după precipitațiile din ultimele 48 de ore, dar și ca urmare a topirii zăpezii.

Avertizarea de cod galben de inundații, care a expirat în această dimineață la ora 08.00, a alertat autoritățile. Pârâul Dâmbu a intrat sub monitorizare încă de ieri, la scurt timp după ce hidrologii au emis atenționarea.

„Pârâul Dâmbu a fost sub monitorizare permanentă. A existat un debit crescut al pârâului, însă nu s-au înregistrat probleme”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești. 

Problema legată de pârâul Dâmbu există însă. De mai bine de 18 ani se vorbește de regularizarea pârâului Dâmbu, însă autoritățile au amânat o astfel de investiție. 

Citește și: Cum arată pârăul Dâmbu şi promisiunile aleşilor– VIDEO şi Galerie FOTO

Cel mai grav incident a fost în anul 2005, când în mai multe zone ale Ploieștiului au existat inundații. La acea dată, prin hotărâre de Consiliu Local, s-au alocat fondurile necesare pentru refacerea podului care face legătura între străzile Nămoloasa și Berzei, din zona de Nord a Ploieștiului.

Anul trecut, Primăria Ploiești a anunțat regularizarea pârâului Dâmbu numai în zona Polux, unde există un risc permanent de inundații, ca urmare a faptului că unul dintre malurile pârâului s-a surpat.

Citește și: Malurile pârâului Dâmbu s-au surpat în zona Polux. Soluția Primăriei

Demersul Primăriei Ploiești are în spate un set de sesizări din partea asociației de proprietari a blocurilor G14 și G15, zonă afectată de altfel după ce malurile pârâului Dâmbu s-au surpat.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg