paraul-dambu

Pârâul Dâmbu, care este un firicel de apă pe timpul verii, are mai nou un debit crescut, după precipitațiile din ultimele 48 de ore, dar și ca urmare a topirii zăpezii.

Avertizarea de cod galben de inundații, care a expirat în această dimineață la ora 08.00, a alertat autoritățile. Pârâul Dâmbu a intrat sub monitorizare încă de ieri, la scurt timp după ce hidrologii au emis atenționarea.

„Pârâul Dâmbu a fost sub monitorizare permanentă. A existat un debit crescut al pârâului, însă nu s-au înregistrat probleme”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Problema legată de pârâul Dâmbu există însă. De mai bine de 18 ani se vorbește de regularizarea pârâului Dâmbu, însă autoritățile au amânat o astfel de investiție. 

Citește și: Cum arată pârăul Dâmbu şi promisiunile aleşilor– VIDEO şi Galerie FOTO

Cel mai grav incident a fost în anul 2005, când în mai multe zone ale Ploieștiului au existat inundații. La acea dată, prin hotărâre de Consiliu Local, s-au alocat fondurile necesare pentru refacerea podului care face legătura între străzile Nămoloasa și Berzei, din zona de Nord a Ploieștiului.

Anul trecut, Primăria Ploiești a anunțat regularizarea pârâului Dâmbu numai în zona Polux, unde există un risc permanent de inundații, ca urmare a faptului că unul dintre malurile pârâului s-a surpat.

Citește și: Malurile pârâului Dâmbu s-au surpat în zona Polux. Soluția Primăriei

Demersul Primăriei Ploiești are în spate un set de sesizări din partea asociației de proprietari a blocurilor G14 și G15, zonă afectată de altfel după ce malurile pârâului Dâmbu s-au surpat.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.