fbpx

cimitire-ploiesti

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local prevede majorarea prețurilor practicate în cimitirele din Ploiești cu 3,1 %, din cauza creșterii indicelui de inflație.

SC Servicii Gospodărire Urbană Ploiești propune modificarea regulamentului de organizare și funcționare al cimitirelor din Ploiești

Astfel, potrivit anexelor la proiectul de hotărâre, săparea unei gropi cu o adâncime de 2 metri va costa 206,44 lei, fără TVA, iar pentru comanda dată în aceeași zi cu înhumarea prețul crește cu 25%. 

Pentru o groapă cu o adâncime de 2,5 metri. prețul este de 307, 75 lei, fără TVA, iar în cazul în care comanda este în aceeași zi cu înhumarea tariful se majorează cu 30%.

Iar acestea nu sunt singurele tarife care sunt propuse a fi majorate cu indicele de inflație. Tarifele cresc și în cazul eliberării de autorizațiilor de construcție. Astfel, pentru eliberarea autorizației de construcție a unui cavou se va percepe 303 lei, cu TVA inclus, iar pentru o autorizație de construire a unei racle cu trei niveluri prețul este de 201 lei cu TVA inclus. 

Majorarea se va aplica totodată și în cazul adeverințelor pentru notariat, care au o durată de valabilitate de 30 de zile.

La fel ca și în anii trecuți, noul proiect care vizează regulamentul de organizare al cimitirelor prevede măsuri de protecție socială pentru pensionarii cu venituri sub valoarea ce reprezintă plafonul valoric al salariului minim brut garantat în plată pe economie, respectiv sub 1.900 de lei.

Trebuie precizat că aceleași tarife vor fi practicate și în cazurile sociale, cu mențiunea că decontarea serviciilor de transport al decedaților va fi suportată de Primăria Ploiești.

Tarifele și prețurile stabilite pentru locurile de înhumare din Ploiești: 

Protecția socială se acordă în baza cuponului de pensie numai pentru anul în curs. Suma reprezentând protecția sociala acordata pensionarilor se va factura Municipiului Ploiești.

Totodată sunt scutiți de plata prețului concesiunii unui mormânt concesionat beneficiarii în viață (pe baza actelor doveditoare) ai legii nr. 44/1994 , cu modificările și completările ulterioare, ai decretului Lege nr. 118/1990 republicat, ai legii nr. 189/2000, precum și ai legii nr. 341/2004, sau în orice altă situație reglementată printr-o lege adoptată ulterior intrării în vigoare a prezentului Regulament.

Cât privește prețurile practicate de SGU Ploiești pentru realizarea unor construcții funerare, acestea diferă în funcție de complexitatea lucrărilor. De exemplu o bordură mozaicată va fi realizată 1045, 53 de lei fără TVA, o raclă cu un nivel va costa 1.868, 53 lei fără TVA, în timp ce o raclă cu trei niveluri costă 4043,62 lei fără TVA.

tarife-cimitire-ploiesti-racla.jpg

tarife-cimitire.jpg

tarife-2-cimitiri.jpg

tarife-cazuri-sociale-cimitire.jpg

tarife-adeverinta.jpg

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg