parcari-inierbate-ploiesti-sgu

După ce timp de mai multe luni, la Ploiești, au avut loc numeroase discuții cu privire la închirierea contra-cost a parcărilor de la bloc, lucrurile au intrat, momentan, în impas. Asta după ce, SC Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, societate aflată în subordinea Consiliul Local, a constatat că nu are în concesiune parcările de la bloc, ci numai parcările cu plată din oraș.

Expresia sat fără câini se aplică și la Ploiești, unde se pare că de ani buni parcările înierbate de la bloc nu figurează ca fiind în concesiunea SGU Ploiești. Prin urmare, SGU nu are practic la această oră nicio calitate în a propune proiecte pentru închirierea acestor zone, pentru amenajarea lor și nici măcar pentru identificarea tuturor spațiilor de parcare din zona blocurilor.

Situația a fost descoperit în momentul în care reprezentanții administrației locale au anunțat că își doresc ca aceste zone să fie date spre închiriere locatarilor de la bloc, pentru a nu mai exista discuții între vecini, dar și pentru a atrage noi surse de finanțare la bugetul local. Ba mai mult, în acest sens, au existat chiar și mai multe variante de proiecte. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Un nou proiect pentru închirierea parcărilor din fața blocului. Taxe mai mici pentru proprietarii cu venituri modeste

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Moda parcărilor înierbate a apărut la Ploiești în perioada 2008 - 2012, iar la acea dată proiectul a fost extrem de apreciat, având în vedere că exista o criză acută de parcări. Numai că, deși au trecut mai bine de șase ani, iar între timp au fost realizate alte parcări de acest gen. până la această dată zonele amenajate nu au fost trecute în concesiune SGU Ploiești, lucru care explică și faptul că de amenajarea ulterioară a lor nu s-a mai ocupat nimeni.

„Consiliul de Administrație a constatat că aceste parcări de la bloc nu sunt în concesiunea SGU. Au existat mai multe discuții cu privire la preluarea parcărilor în concesiune. Discuțiile pe această temă au fost reluate de către viceprimarul Cristian Ganea. Atâta timp cât nu sunt în concesiunea SGU noi nu putem propune închirierea și nici nu ne putem ocupa de amenajarea lor”, a declarat pentru Observatoprulph.ro Ionuț Crețu, președintele CA-ului de la SGU Ploiești.

La rândul său, viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a confirmat faptul că au avut loc mai multe discuții cu Direcția de Patrimoniu pentru ca parcările de la bloc să fie concesionate către SGU.

Până la finalizarea procedurilor și adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local în acest sens, este cale lungă, cu atât mai mult cu cât nu există la această oră o identificare exactă a numărului de parcări din zona blocurilor.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.