fbpx

masini-parcate-trotuare-pietoni-strad

Pe Strada Aleea Vlăsiei, ca de altfel în multe zone din Ploiești, locatarii au decis că, în lipsa unor locuri suficiente de parcare realizate de municipalitate, își pot face propriile reguli, în detrimentul celor care sunt pietoni. Prin urmare, acum, mașinile sunt parcate pe trotuare, iar pietonii sunt nevoiți să meargă pe stradă. Aceeași situație este însă și pe Aleea Codrului, unde mașinile sunt parcate pe o parte și pe alta a drumului, dar și pe strada Zidari.

Modul de parcare în zonă a fost reglementat undeva prin anii 2011 - 2012, când, la solicitarea locatarilor din zonă, municipalitatea a trasat o serie de parcări, urmând ca șoferii să parcheze paralel cu axul drumului.

Tot la acea dată, operațiunea de trasare de locuri de parcare s-a realizat și pe unul dintre trotuarele străzii, municipalitatea crezând că, prin această acțiune, se vor realiza suficiente locuri de parcare. 

Una peste alta, la acea dată, indiferent de direcția de mers, pietonii mai aveau la dispoziție trotuarul de lângă blocuri.

O vreme, regula a fost respectată de conducătorii auto, însă, pe parcurs, cum numărul de mașini a crescut, locatarii din zonă, de la ei putere, au considerat că ar fi normal să parcheze perpendicular cu axul drumului, ocupând astfel și trotuarul din fața blocurilor

Probabil, oamenii s-au gândit că dacă Primăria Ploiești a putut să marcheze parcări pe trotuar, pot și ei să ocupe celălalt trotuar de lângă blocuri.

Aceeași problemă este însă și pe Aleea Codrului, arteră de circulație. De o parte și de alta a străzii sunt parcate mașinile, iar pietonii circulă pe stradă.

Acum, pietonii sunt nevoiți să meargă pe stradă, pentru că trotuarele sunt ocupate, și pe o parte, și pe cealaltă, de mașini. 

„Cazul nu este singular. La fel se întâmplă și pe strada Aleea Codrului, dar și pe Zidari, precum și pe multe alte străzi din municipiu. Mașinile sunt pe trotuar, iar pietonii trebuie să meargă pe stradă. Eu cred că, într-un fel sau altul, Primăria Ploiești trebuie să găsească soluții ca astfel de situații să nu se mai repete. Sunt destule terenuri unde pot fi realizate parcări supra-etajate, în zona blocurilor, astfel încât trotuarele să rămână pentru pietoni, nu pentru parcarea autoturismelor”, ne-a scris un cetățean, care ne-a transmis la redacție mai multe fotografii din zonă.

massini-parcate-trotuare.jpgtrotuar-marcat-primaria-ploiesti.jpg

ocupare-trotuar-masini-parcate.jpg

masini-parcate-strada.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg