ziarulfaclia.ro-Agentia-Nationala-de-Integritate.jpg

Trei aleși din Prahova au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate. Unul dintre ei a fost primarul comunei Drajna și a beneficiat de eșalonarea datoriiilor pe care le avea firma sa la bugetul local. Și fostul viceprimar al orașului Mizil este acuzat că a deținut simultan calitatea de om de afaceri cu cea de edil.

 

Potrivit unui comunicat al ANI, GAVRILĂ MIHAI, fost primar și actual consilier local al comunei Drajna, este acuzat de conflict de interese administrativ. El a participat a participat la deliberări și a luat cuvântul în ședința Consiliului Local Drajna, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de acordare a eșalonării la plată pentru obligațiile fiscale restante datorate bugetului local de către S.C. Gilmet S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta deținea calitatea de asociat unic, fiind adoptată și o Hotărâre în acest sens.

Și fostul viceprimar al orașului Mizil, PAȘOL NICOLAI, în prezent consilier local, a fost declarat incompatibil. În perioada 29 iunie 2012 – 22 februarie 2016, acesta a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. Padores S.R.L. și S.C. Padores Tour S.R.L., iar în perioada 31 octombrie 2013 – 22 februarie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de administrație al Școlii gimnaziale "Sf. Nicolae" Mizil, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Și OCEANU DANIEL VASILE, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Valea Doftanei, este acuzat de conflict de interese administrativ. El este acuzat de inspectorii ANI că a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Valea Doftanei privind aprobarea închirierii prin licitație publică a pajiștilor (pășunilor alpine) din patrimoniul privat al comunei Valea Doftanei, în urma căreia a fost încheiat Contractul de Închiriere între Primăria comunei Valea Doftanei și Asociația Crescătorilor de Animale – Teșila – Valea Doftanei (asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru).

 

 

Internațional
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Vizele pentru Canada ar putea fi reintroduse

Numărul românilor care au cerut azil în Canada a crescut considerabil, după ce această ţară a eliminat vizele, în decembrie anul trecut. În doar două luni s-au înregistrat peste 230 de cereri,...

Auto-moto
  • Duminică, 18 Februarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Accident în Bucov. Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică seara în jurul orei 18,40 în urma unui accident rutier produs în satul Bucov, la intersecția DJ 102 E cu DC 150.  Potrivit IJP Prahova, în accident au fost...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești