ziarulfaclia.ro-Agentia-Nationala-de-Integritate.jpg

Trei aleși din Prahova au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate. Unul dintre ei a fost primarul comunei Drajna și a beneficiat de eșalonarea datoriiilor pe care le avea firma sa la bugetul local. Și fostul viceprimar al orașului Mizil este acuzat că a deținut simultan calitatea de om de afaceri cu cea de edil.

Potrivit unui comunicat al ANI, GAVRILĂ MIHAI, fost primar și actual consilier local al comunei Drajna, este acuzat de conflict de interese administrativ. El a participat a participat la deliberări și a luat cuvântul în ședința Consiliului Local Drajna, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cererii de acordare a eșalonării la plată pentru obligațiile fiscale restante datorate bugetului local de către S.C. Gilmet S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta deținea calitatea de asociat unic, fiind adoptată și o Hotărâre în acest sens.

Și fostul viceprimar al orașului Mizil, PAȘOL NICOLAI, în prezent consilier local, a fost declarat incompatibil. În perioada 29 iunie 2012 – 22 februarie 2016, acesta a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. Padores S.R.L. și S.C. Padores Tour S.R.L., iar în perioada 31 octombrie 2013 – 22 februarie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de administrație al Școlii gimnaziale "Sf. Nicolae" Mizil, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și OCEANU DANIEL VASILE, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Valea Doftanei, este acuzat de conflict de interese administrativ. El este acuzat de inspectorii ANI că a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Valea Doftanei privind aprobarea închirierii prin licitație publică a pajiștilor (pășunilor alpine) din patrimoniul privat al comunei Valea Doftanei, în urma căreia a fost încheiat Contractul de Închiriere între Primăria comunei Valea Doftanei și Asociația Crescătorilor de Animale – Teșila – Valea Doftanei (asociație în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de membru).


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 15 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Castanii au înflorit a doua oară la Ploiești. FOTO

Temperaturile ridicate din această toamnă au făcut ca mai mulți castani de pe Bulevardul Independenței din Ploiești să înflorească pentru a doua oară în acest an. Vorbim de copacii care ar fi...

Social
  • Duminică, 14 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Când trecem la ora de iarnă

România se pregătește pentru trecerea la ora de iarnă. Astfel, în noaptea dintre 27 și 28 octombrie ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Romanii se vor bucura astfel de o...