sume-repartizare-consiliul-judetean-sedinta.jpg

Ședința programată vineri, la Consiliul Județean Prahova, vine și cu o veste bună pentru localitățile din județ, pe ordinea de zi figurând un proiect legat de distribuirea sumelor aferente impozitului pe venit către localități.

Pentru anul 2018 se propune alocarea către localități a sumelor aferente din impozitul pe venit din cota de 17,25% pentru echilibrarea bugetelor locale, în cuantum de 20.104.000 lei.

 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Excepție fac însă localitățile care se pare că au reușit, în ultimii ani, să atragă la bugetul local sume substanțiale. Este cazul comunei Ariceștii Rahtivani, care are în acest an un excedent mai mare ca al Ploieștiului, cifrat la peste 72 de milioane de lei. În aceeași situație se află și localitatea Brazi, care are un buget destul de mare din taxe și impozite.

Ploieștiul va primi în schhimb în acest an un milion de lei, iar municipiul Câmpina figurează cu 280.000 de lei. 

Prin proiectul de hotărâre se propune că fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean să fie în sumă de 20.104.000 lei.

Suma se repartizează pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

Ședința ordinară a Consiliului Județean Prahova este programată să aibă loc vineri, de la ora 12.00.

Lista localităților care vor primi bani de la Consiliul Județean Prahova - propunere

sume-1-localitati.jpg

sume-2-localitati.jpg

sume-3-localitati.jpg

sume-4-localitati.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

h-p-970x250.png