salșarii-primarie-institutii-subordinea-consiliului-local.jpg

Sume aproape duble pentru plata salariilor și aproape reduse la jumătate când vine vorba de prevederile pentru cheltuielile de funcționare. Bugetele instituțiilor din subordinea Consiliului Local și Primăriei Ploiești sunt influențate semnificativ de creșterile salariale de anul trecut.

Ultima formă de buget propusă de municipalitate a fost publicată pe site-ul Primăriei Ploiești, urmând să fie supusă votului în ședința de Consiliu Local. Propunerea vizează asigurarea sumelor necesare pentru plata salariilor, sume care, comparativ cu anul 2017, aproape s-au dublat, precum reducerea drastică a cheltuielilor materiale.

La Primăria Ploiești față de prevederea de anul trecut de peste 17, 6 milioane de lei pentru cheltuieli salariale, anul acesta propunerea este de 28 de milioane de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La CSM Ploiești, dacă anul trecut prevederea pentru plata salariilor de bază a fost de 2.690.000 de lei, anul acesta este de 5.053.000 de lei.

O creștere semnificativă este înregistrată la Poliția Locală Ploiești, unde prevederea pentru acest an la capitolul salarii de bază este de 13.574.000 de lei față de 7.785.000 de lei, la care se adaugă o creștere semnificativă a sumelor aferente pentru orele de noapte, de la circa 330.000 de lei la 737.000 lei.

Cert este că, pentru acoperirea cheltuielilor salariale, cu mult mai mari față de anul trecut, mai toate instituțiile din subordinea Consiliului Local Ploiești au propus alocări mai mici pentru cheltuielile de întreținere, în speță pentru utilități, pentru materialele de curățenie și pentru carburanți.