sgu-ploiesti.jpg

Trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului la angajat a bulversat activitatea de la SGU Ploiești. Asta pentru că tarifele orare pentru activitățile prestate pe domeniul public ar fi trebuit să fie stabilite, printr-o hotărâre de Consiliu Local, lucru care nu a avut loc până acum.

Reprezentanţii SGU susţin că noile tarife au intrat în vigoare ca urmare a apariţiei hotărârii de Guvern, ceea ce ar însemna o creştere a tarifului de la 11,4 lei/retribuția brută/oră, față de 10,9 lei/ retribuția brută/ oră stabilită până acum prin hotărâre de Consiliu Local.

În noul tarif ar fi trebuit să se regăsească inclusiv creșterea salariului minim pe economie de la 1.450 lei brut/ lună la 1.900 de lei brut/ lună, lucru care nu s-a întâmplat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum lucrurile nu sunt lămurite, cel puțin din punct de vedere juridic, banii aderenți activității prestate de SGU pe domeniul public nu au fost votați de Primăria Ploiești, existând astfel riscul ca angajații să nu-şi primească astăzi salariile.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Joi, 18 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Se schimbă modalitatea de plată a amenzilor rutiere

Șoferii vor putea plăti în orice localitate din ţară amenda aplicată de agenții de poliție rutieră și nu în localitatea de domiciliu așa cum se întâmplă în prezent. Decizia intră în aplicare de la 1...

h-p-970x250.png