Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

primaria-ploiesti.jpg

Tot mai mulți angajatori privați se plâng că statul le face concurență neloială, oferind salarii mult mai mari decât pe piața muncii. În Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova salariile sunt uriașe în raport cu venitul mediul pe economie. 

Astfel, firmele de pază care au câștigat anul trecut licitații în baza salariului minim pe economie nu-și mai pot onora acum contractele, din lipsă de personal. ”Eu nu pot oferi 3.000 de lei net, cât ia un paznic la o primărie, pentru că nu aș mai câștiga nicio licitație” se plânge Eugen C., patronul unei firme de pază din Prahova. Aceleași probleme se regăsesc în multe alte sectoare. Astfel, un contabil sau jurist la o primărie de Municipiu are un salariu net cuprins între 3.800 și 5.000 de lei, față de 2000 sau 2500 de lei cât oferă o societate comercială. 

Și personalul medical a început să migreze de la privat, la stat, unde acum se câștigă mult mai bine. Astfel, o asistentă medicală de la un spital județean încasează, cu tot cu sporuri, până la 3.500 de lei, aproape dublu față de cât oferă spitalele private. 

În primării și la consiliul județean salariile au atins cote de invidiat. De exemplu, secretarul județului Prahova poate ajunge la un salariu de 10.500 de lei brut/lună, în timp ce arhitectul județului poate încasa 10.100 de lei brut/lună. Un șef serviciu poate ajunge la 7.700 de lei brut/lună, însă nici persoanele angajate pe treptele inferioare nu se pot plânge (detalii AICI).

Și la Primăria Ploiești merită să te angajezi. Potrivit grilei de salarizare adoptate anul trecut de consilierii locali, secretarul municipiului are un salariu de 10.440 lei, un director general - 9.570 lei, arhitectul şef - 9.570 lei, un director, şef de compartiment, director executiv - 9.440 lei, șef serviciu - 8.120 lei, șef birou, şef oficiu - 7.772 lei, consilier, consilier juridic, expert, inspector principal - 4.184 lei - 4.843 lei, referent de specialitate superior - 3.124 - 3.890 lei, etc.


Național
  • Luni, 16 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Comuna din România fără asistați social

Într-o comună din  România, cu 1300 de locuitori, nu există niciun asistat social. Este vorba de comuna Ezeriş, din judeţul Caraş-Severin, unde niciun localnic nu primeşte ajutor social. Toată lumea...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești