primaria-ploiesti.jpg

Tot mai mulți angajatori privați se plâng că statul le face concurență neloială, oferind salarii mult mai mari decât pe piața muncii. În Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova salariile sunt uriașe în raport cu venitul mediul pe economie. 

Astfel, firmele de pază care au câștigat anul trecut licitații în baza salariului minim pe economie nu-și mai pot onora acum contractele, din lipsă de personal. ”Eu nu pot oferi 3.000 de lei net, cât ia un paznic la o primărie, pentru că nu aș mai câștiga nicio licitație” se plânge Eugen C., patronul unei firme de pază din Prahova. Aceleași probleme se regăsesc în multe alte sectoare. Astfel, un contabil sau jurist la o primărie de Municipiu are un salariu net cuprins între 3.800 și 5.000 de lei, față de 2000 sau 2500 de lei cât oferă o societate comercială. 

Și personalul medical a început să migreze de la privat, la stat, unde acum se câștigă mult mai bine. Astfel, o asistentă medicală de la un spital județean încasează, cu tot cu sporuri, până la 3.500 de lei, aproape dublu față de cât oferă spitalele private. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În primării și la consiliul județean salariile au atins cote de invidiat. De exemplu, secretarul județului Prahova poate ajunge la un salariu de 10.500 de lei brut/lună, în timp ce arhitectul județului poate încasa 10.100 de lei brut/lună. Un șef serviciu poate ajunge la 7.700 de lei brut/lună, însă nici persoanele angajate pe treptele inferioare nu se pot plânge (detalii AICI).

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Și la Primăria Ploiești merită să te angajezi. Potrivit grilei de salarizare adoptate anul trecut de consilierii locali, secretarul municipiului are un salariu de 10.440 lei, un director general - 9.570 lei, arhitectul şef - 9.570 lei, un director, şef de compartiment, director executiv - 9.440 lei, șef serviciu - 8.120 lei, șef birou, şef oficiu - 7.772 lei, consilier, consilier juridic, expert, inspector principal - 4.184 lei - 4.843 lei, referent de specialitate superior - 3.124 - 3.890 lei, etc.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Vineri, 07 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

“Atelierele lui Moș Crăciun”, la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești organizează cea de-a VI-a ediție a activității “Atelierele lui Moș Crăciun”, care se va desfășura în perioada 10 – 20 decembrie 2018, în foaierul Teatrului “Toma...