fbpx

accelerator-particule-parteneriat-consiliul-judetean.jpg

Un astfel de tratament este folosit deja cu succes și vizează în tratamentul tumorilor cu ajutorul fasciculelor de neutroni . Aparatul ar urma să fie achiziționat la Spitalul Municipal Ploiești cu fonduri de la Banca Mondială, autoritățile urmând să suporte cheltuielile legate de construcția centrului de terapie. 

Pentru realizarea proiectului, Primăria Ploiești va încheia un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, care este dispus să aloce jumătate din suma necesară pentru realizarea spațiului necesar pentru amplasarea acceleratorului de particule. Suma necesară pentru construirea centrului este de patru milioane de lei.

Separat, Banca Mondială va aloca 6 milioane de euro pentru achiziționarea aparaturii de ultimă generație.

„Ne-am propus ca în acest an să finanțăm în parteneriat cu Primăria Ploiești suma necesară pentru realizarea centrului de radioterapie, care va deservi populația întregului județ”, a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

La această oră pacienții din Prahova, dar și din județele limitrofe figurează pe listele de așteptare ale spitalelor din țară care au în dotare o astfel de aparatură performantă. 

Primele discuții cu privire la nevoia de achiziționarea a unui astfel de aparat au apărut în 2014. Anul acesta, atât reprezentanții Primăriei Ploiești, cât și cei ai Consiliului Județean Prahova au anunțat că în buget vor fi prevăzute sumele necesare pentru realizarea centrului de terapie.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Monden
  • Duminică, 17 Februarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Actrița Maria Teslaru a murit, răpusă de cancer

Maria Teslaru a murit în cursul zilei de sâmbătă, 16 februarie, la vârsta de 63 de ani. Familia o va urma pe ultimul drum în localitatea natală, Buhuși, din județul Bacău. Artista era angajata...