accelerator-particule-parteneriat-consiliul-judetean.jpg

Un astfel de tratament este folosit deja cu succes și vizează în tratamentul tumorilor cu ajutorul fasciculelor de neutroni . Aparatul ar urma să fie achiziționat la Spitalul Municipal Ploiești cu fonduri de la Banca Mondială, autoritățile urmând să suporte cheltuielile legate de construcția centrului de terapie. 

Pentru realizarea proiectului, Primăria Ploiești va încheia un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, care este dispus să aloce jumătate din suma necesară pentru realizarea spațiului necesar pentru amplasarea acceleratorului de particule. Suma necesară pentru construirea centrului este de patru milioane de lei.

Separat, Banca Mondială va aloca 6 milioane de euro pentru achiziționarea aparaturii de ultimă generație.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ne-am propus ca în acest an să finanțăm în parteneriat cu Primăria Ploiești suma necesară pentru realizarea centrului de radioterapie, care va deservi populația întregului județ”, a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

La această oră pacienții din Prahova, dar și din județele limitrofe figurează pe listele de așteptare ale spitalelor din țară care au în dotare o astfel de aparatură performantă. 

Primele discuții cu privire la nevoia de achiziționarea a unui astfel de aparat au apărut în 2014. Anul acesta, atât reprezentanții Primăriei Ploiești, cât și cei ai Consiliului Județean Prahova au anunțat că în buget vor fi prevăzute sumele necesare pentru realizarea centrului de terapie.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.