aboneaza-te la ziarul fara reclame

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

spitalul-obstetrică-ginecologie-ploiesti-investitii.jpg

Aflat în dezbatere, proiectul de buget al județului, prevede alocarea în acest an a unor sume importante la capitolul Sănătate, pentru continuarea reparațiilor curente la Spitalul Județean, dar și la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești.

Astfel, din bugetul județului, în 2018, se propune alocarea a trei milioane de lei pentru Spitalul de Obstetrică Ginecologie, fondurile urmând să fie destinate strict pentru reparații curente la etajul al doilea al clădirii. Lucrările vor include realizarea de grupuri sanitare în saloane, igienizarea spațiilor și dotarea cu mobilier nou.

Citește și: Cum TREBUIE să arate o maternitate din Prahova (galerie foto)

„În momentul de față, avem în derulare un proiect multianual pentru Spitalul Județean, unde au loc lucrări importante. (...) Decizia este ca în acest an să realizăm măcar etajul doi de la Maternitatea Ploiești, după modelul lucrărilor efectuate la etajul I al clădirii. Vom aloca suma de trei milioane de lei și le vom cere reprezentanților spitalului să păstreze modelul aplicat deja la etajul unu al clădirii, unde au fost efectuate lucrări cu fonduri de la Banca Mondială", a declarat Bogdan Toader președintele Consiliului Județean Prahova.

Citește și: Schimbare majoră la spitalul județean din Ploiești. Cum arată noile saloane de la Interne

Cât privește Spitalul Județean Ploiești, pe lângă cele 5 milioane de lei alocate pentru bunuri și servicii, anul acesta Consiliul Județean Prahova va asigura finanțarea a alte 8 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de reparații capitale, la etajele inferioare, după ce anul trecut au fost efectuate lucrări la etajele V și IV ale clădirii, respectiv la Secția de Cardiologie și la Secția Medicină Internă I. 

Separat, tot din bugetul județului se va asigura finanțarea a 1,5 milioane de euro pentru extinderea UPU, suplimentar de suma de 1,7 milioane de euro, care se dorește a fi atrasă pentru această lucrare.

Tot în bugetul din 2018 va fi prevăzută și suma de aproximativ 11 milioane de euro pentru realizarea proiectului tehnic și execuției noii clădiri de la Spitalul Județean, unde va fi transferată activitatea secțiilor exterioare ale unității medicale. 


Național
  • Duminică, 20 Mai 2018
  • De Roxana Tănase

Psihologul Hanibal Dumitrașcu a murit

Psihologul Hanibal Dumitrașcu a murit, potrivit Antena 3. Joi, acestuia i-a venit rău pe stradă și a fost internat de urgență la Spitalul Universitar. În vârstă de 54 de ani, psihologul Hanibal...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești