critici-sgu-ploiesti-lucrari-hartie-buget-2018-angajari-politice.jpg

Propunerea de buget pentru anul 2018 vizează o reducere drastică de fonduri, cu aproape jumătate față de anul trecut, pentru serviciile de amenajare și mentenanță a spațiilor verzi și lucrări tehnice efectuate de SC Servicii Gospodărire Urbană SRL. Societatea nu a scăpat de criticile dure ale primarului Adrian Dobre.

Un ploieștean care lucrează la SGU Ploiești a adus în atenția autorităților problema privind modul în care sunt numiți directorii nu doar la SGU, ci și la celelalte societăți aflate în subordinea Consiliului Local Ploiești.

„Trebuie să vedem pe mâna cui dăm în administrare acești bani. Mă refer aici la cei care sunt numiți directori, în unitățile subordonate Consiliului Local Ploiești. Adică, la SC Hale și Piețe, SGU și TCE Ploiești. De ce? Conform actelor constitutive, aceste societăți trebuie să vireze Primăriei o parte din profitul obținut. Ori se va vedea că, pe ultimii ani, Hale și Piețe are un profit încheiat pe minus, iar SGU probabil va avea pe minus, situația de la SGU fiind, de fapt, o situație dezastruoasă, care s-a reflectat în raporturile Curții de Conturi, și care la momentul de față este la un pas de faliment”, a susținut unul dintre ploieștenii prezenți la  dezbatere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dar criticile nu s-au oprit aici. „Motivele acestui mod defectuos de administrare a banului public se reflectă în rețeta de numire a directorilor, rețetă de care se fac vinovați, în mare parte, consilierii locali. O rețetă proastă, neproductivă, care înseamnă numiri pe criterii politice, de interes, de cumetrie, de servilism față de puterea locală de moment”, a susținut ploieșteanul, care a susținut că procedura de numire a directorilor trebuie schimbată.

La rândul său, primarul Adrian Dobre a avut critici dure la adresa SGU, precizând că societatea ar trebui să nu mai solicite niciun leu de la bugetul local.

„Sunt două aspecte. În primul rând. așa cum spuneam și mai devreme, nu administrează corespunzător patrimoniul pe care municipiul Ploiești  i l-a dat în urma semnării contractului de delegare... Nu poți veni cu 2.000 de parcări și să spui că faci venituri de două milioane de lei, în condițiile în care ai 2.000 de parcări, în centrul orașului, care sunt, cel puțin o parte din ele ocupate non-stop, iar noi venim și spunem că au fost ocupate o singură oră pe zi... În același timp în care, tot această societate administrează și partea de verificare a acelor spații în care mașinile sunt parcate necorespunzător, prin blocări și alte metode”, a susținut edilul, care a identificat și alte probleme la SGU.

„Pe de altă parte, sunt banii care vin de la Primăria Municipiului Ploiești și pe care, din păcate, și aici este referire și la Regia Autonomă de Servicii Publice, nu sunt bine gestionați. Sunt lucrări făcute pe hârtie și care nu se regăsesc în realitate, deși, din păcate, sunt confirmate de RASP”, a susținut Adrian Dobre, precizând că acesta este și unul dintre motive pentru care bugetul de la SGU propus este de numai 12 milioane de lei față de peste 19 milioane de lei cât a fost prevederea anul trecut.

„12 milioane de lei din bugetul mujnicipiului Ploiești este o sumă mult prea mare”, a mai precizat Dobre.