harta-zgomot-ploiesti-trafic-rutier.jpg

harta-zgomot-ploiesti-trafic-rutier.jpg

Ploieștenii au parte nu doar de poluare ca urmare a noxelor din atmosferă, ci și ca urmare a zgomotului. Cel puțin așa reiese dintr-o strategie elaborată la nivelul municipiului, pentru stabilirea unui plan de acțiune. Poluarea fonică este pusă pe seama traficului rutier, motiv pentru care se propune ca soluție achiziționarea de autobuze și tramvaie, dar și o serie de reabilitări de drumuri.

Potrivit studiului realizat la Ploiești, prin care a fost elaborată chiar o hartă a zonelor cu zgomot, au fost constatate depășiri ale nivelului admis la fațada clădirilor numai în cazul factorului de zgomot trafic rutier.

Astfel, pe timpul zilei, se înregistrează depășiri ale nivelului zgomotului pe Bulevardul Republicii,de la intrare în oraș, pe toată lungimea, pe Șoseaua Nordului, pe Șoseaua Vestului, pe strada Mărășești, pe DJ 101 D, dar și în zona Bulevardului Independenței și pe DN1A – în zona Cartierului Vest.

Pe timpul nopții, potrivit studiului, au fost înregistrate depășiri, tot ca urmare a traficului rutier, pe aceleași artere de circulație.

Pentru reducerea zgomotului, se propun o serie de măsuri care vizează în pricipal nu doar reabilitarea tramei stradale, ci mai degrabă achiziționarea de noi mijloace de transport în comun.

Primăria Ploiești a anunțat că studiul va fi prezentat publicului larg pe 5 februarie 2018, la ora 16.00, însă momentan nu a fost anunțată locația unde va avea loc întâlnirea.

„Observații sau completări la Planurile de acțiune disponibile pentru consultare pot fi transmise pe adresa de mail protectiamediului@rasp.ro, și susținute-dezbătute în data de 5 februarie 2018 începând cu ora 16 în cadrul unei prezentări a hărților de zgomot. Rugăm persoanele interesate să anunțe intenția de participare la adresa de mail protectiamediului@rasp.ro. Detalii privind locația vor fi disponibile în perioada imediat următoare”, se precizează în anunțul publicat pe site-ul Primăriei Ploiești, unde poate fi consultat și studiu privind hărțile de zgomot. (foto: Primăria Ploiești).

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău