accelerator-particule.jpg

Compania Națională de Investiții va asigura finanțarea pentru achiziționarea aparaturii, condiția impusă fiind ca toate cheltuielile legate de construirea clădirii unde va fi montat acceleratorul de particule să intre în sarcina municipalității.

Acceleratorul de particule pentru tratarea cancerului ar urma să intre în dotarea Spitalului Municipal Ploiești. Primul demers în acest sens a fost făcut de municipiul Ploiești încă din 2014. Subiectul a revenit în atenția autorităților locale în momentul în care au apărut primele discuții pe tema fundamentării bugetului municipiului în 2018.

Citește și: Primăria Ploiești vrea un accelerator de particule

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Compania Națională de Investiții va suporta investiția legată de achiziția acceleratorului de particule pentru tratarea cancerului. Singura condiție este ca autoritatea locală să suporte cheltuielile aferente pentru construirea buncărului necesar pentru o astfel de aparatură. La această oră există un aviz și din partea Institutului Atomic de la Viena. Noi ne-am proprus să realizăm un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru realizarea construcției necesare pentru o astfel de aparatură de ultimă generație”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiul Ploiești.

Potrivit acestuia, investiția se cifrează la aproape un milion de euro. La această oră, pacienții din Prahova, dar și din județele limitrofe, figurează pe listele de așteptare la spitalele din țară care au în dotare o astfel de aparatură de ultimă generație, absolut necesară în tratarea cancerului.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.