accelerator-particule.jpg

Compania Națională de Investiții va asigura finanțarea pentru achiziționarea aparaturii, condiția impusă fiind ca toate cheltuielile legate de construirea clădirii unde va fi montat acceleratorul de particule să intre în sarcina municipalității.

Acceleratorul de particule pentru tratarea cancerului ar urma să intre în dotarea Spitalului Municipal Ploiești. Primul demers în acest sens a fost făcut de municipiul Ploiești încă din 2014. Subiectul a revenit în atenția autorităților locale în momentul în care au apărut primele discuții pe tema fundamentării bugetului municipiului în 2018.

Citește și: Primăria Ploiești vrea un accelerator de particule

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Compania Națională de Investiții va suporta investiția legată de achiziția acceleratorului de particule pentru tratarea cancerului. Singura condiție este ca autoritatea locală să suporte cheltuielile aferente pentru construirea buncărului necesar pentru o astfel de aparatură. La această oră există un aviz și din partea Institutului Atomic de la Viena. Noi ne-am proprus să realizăm un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru realizarea construcției necesare pentru o astfel de aparatură de ultimă generație”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiul Ploiești.

Potrivit acestuia, investiția se cifrează la aproape un milion de euro. La această oră, pacienții din Prahova, dar și din județele limitrofe, figurează pe listele de așteptare la spitalele din țară care au în dotare o astfel de aparatură de ultimă generație, absolut necesară în tratarea cancerului.


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Național
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe Autostrada A3 București - Ploiești

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă că, pe Autostrada A3 București - Ploiești, se mențin restricțiile de circulație , între km  14 - 26, unde au loc lucrări la carosabil. Potrivit Centrului...