aboneaza-te la ziarul fara reclame

accelerator-particule.jpg

Compania Națională de Investiții va asigura finanțarea pentru achiziționarea aparaturii, condiția impusă fiind ca toate cheltuielile legate de construirea clădirii unde va fi montat acceleratorul de particule să intre în sarcina municipalității.

Acceleratorul de particule pentru tratarea cancerului ar urma să intre în dotarea Spitalului Municipal Ploiești. Primul demers în acest sens a fost făcut de municipiul Ploiești încă din 2014. Subiectul a revenit în atenția autorităților locale în momentul în care au apărut primele discuții pe tema fundamentării bugetului municipiului în 2018.

Citește și: Primăria Ploiești vrea un accelerator de particule

„Compania Națională de Investiții va suporta investiția legată de achiziția acceleratorului de particule pentru tratarea cancerului. Singura condiție este ca autoritatea locală să suporte cheltuielile aferente pentru construirea buncărului necesar pentru o astfel de aparatură. La această oră există un aviz și din partea Institutului Atomic de la Viena. Noi ne-am proprus să realizăm un parteneriat cu Consiliul Județean Prahova pentru realizarea construcției necesare pentru o astfel de aparatură de ultimă generație”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiul Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit acestuia, investiția se cifrează la aproape un milion de euro. La această oră, pacienții din Prahova, dar și din județele limitrofe, figurează pe listele de așteptare la spitalele din țară care au în dotare o astfel de aparatură de ultimă generație, absolut necesară în tratarea cancerului.


Auto-moto
  • Vineri, 25 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Acțiune rutieră în Ploiești

Potrivit IJP Prahova, polițiștii Serviciului Rutier au organizat vineri o acțiune pe Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului și pe Bulevardul Republicii în vederea descurajării șoferilor de a folosi...