tichete-de-vacanta-prahova.jpg

Mai multe instituții publice din Ploiești au luat deja în calcul ca la întocmirea bugetelor din 2018 să fie prevăzuți banii pentru tichetele de vacanță, însă legislația este ambiguă când vine vorba de acordarea acestor vouchere.

 

Pe ultima sută de metri, în luna decembrie, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind o serie de măsuri pentru asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice.

Potrivit actului normativ, „în anul 2018, ordonatorii de credite ai instituțiilor și autorităților publice au obligația de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile şi serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției”.

Ordonanța de urgență aprobată include măsuri în ce privește „restricția de achiziții de autoturisme, mobilier, aparatură birotică, având în vedere necesitatea de a utiliza cât mai eficient resursele bugetare, precum și necesitatea alocării fondurilor destinate investițiilor pentru derularea obiectivelor de investiții”.

 

Actul normativ nu a fost însă unul extrem de clar cu privire la acordarea sau nu a tichetelor de vacanță. Mai mult, totul se complică pentru că potrivit legislației se pot acorda tichete de vacanță, însă conform legii salarizării bugetare, regula ar urma să se aplice cu 1 decembrie 2018.

La Ploiești, mai multe instituții publice au prevăzut în proiectele de buget sumele necesare pentru acordarea acestor tichete.

„Anul trecut s-a aprobat acordarea de tichete de vacanță în cuantum de 1.450 de lei fiecărui angajat. Apoi s-a aprobat reducerea cheltuielilor din instituțiile publice cu 10%.

 

Momentan nu este clar dacă se acordă tichete de vacanță începând cu 1 decembrie 2018 sau din 2019. În proiectul de buget pentru 2018 am prevăzut sumele necesare pentru acordarea de tichetelor de vacanță, însă nu este nimic clar pe această temă”, au precizat pentru Observatorul surse din cadrul administrației locale din Ploiești..

 

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Informare meteo în Prahova. Va ninge și la Ploiești

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, care a  intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până duminică la ora 6.00, perioadă în care se vor înregistra ploi şi...

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Tânăr dat dispărut în Ploiești. UPDATE

Un tânăr de 33 de ani, Dinu Cristian Vlad, a dispărut de la domiciliul din Ploiești. Semnalmente: inaltime 1,65- 1, 70, par saten, lung, prins in coada, fata ovală, ochi caprui, poarta barba. La...