tichete-de-vacanta-prahova.jpg

Mai multe instituții publice din Ploiești au luat deja în calcul ca la întocmirea bugetelor din 2018 să fie prevăzuți banii pentru tichetele de vacanță, însă legislația este ambiguă când vine vorba de acordarea acestor vouchere.

Pe ultima sută de metri, în luna decembrie, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind o serie de măsuri pentru asigurarea sustenabilității cheltuielilor publice.

Potrivit actului normativ, „în anul 2018, ordonatorii de credite ai instituțiilor și autorităților publice au obligația de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile şi serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ordonanța de urgență aprobată include măsuri în ce privește „restricția de achiziții de autoturisme, mobilier, aparatură birotică, având în vedere necesitatea de a utiliza cât mai eficient resursele bugetare, precum și necesitatea alocării fondurilor destinate investițiilor pentru derularea obiectivelor de investiții”.

Actul normativ nu a fost însă unul extrem de clar cu privire la acordarea sau nu a tichetelor de vacanță. Mai mult, totul se complică pentru că potrivit legislației se pot acorda tichete de vacanță, însă conform legii salarizării bugetare, regula ar urma să se aplice cu 1 decembrie 2018.

La Ploiești, mai multe instituții publice au prevăzut în proiectele de buget sumele necesare pentru acordarea acestor tichete.

„Anul trecut s-a aprobat acordarea de tichete de vacanță în cuantum de 1.450 de lei fiecărui angajat. Apoi s-a aprobat reducerea cheltuielilor din instituțiile publice cu 10%.

Momentan nu este clar dacă se acordă tichete de vacanță începând cu 1 decembrie 2018 sau din 2019. În proiectul de buget pentru 2018 am prevăzut sumele necesare pentru acordarea de tichetelor de vacanță, însă nu este nimic clar pe această temă”, au precizat pentru Observatorul surse din cadrul administrației locale din Ploiești..


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Strada Pompelor din Ploiești are nevoie de... pompe

Pentru că au prins ”gustul” fotografiatului atunci când repară câte un leagăn, vopsesc câte o trecere de pietoni sau cine știe ce alte flatulențe electorale mai au în repertoriu, edilii Ploieștiului sunt invitați...

Monden
  • Vineri, 19 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Super-concert Madrigal la Ploiești

Corul Național de Cameră „Madrigal Marin Constantin” și copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține un concert extraordinar de Crăciun la Ploiești. Observatorulph.ro este partener media al...