primaria-ploiesti-cladire-mapn.jpg

Discuțiile pe tema preluării unei părți din imobilul MApN de pe strada Ștefan cel Mare au demarat prin 2013. Numai că demersurile s-au poticnit în adrese.

Prima adresă transmisă Ministerului Apărării Naționale a fost în 2013, însă la acea dată MApN a condiționat transmiterea de efectuarea de către municipalitate a unor lucrări la celălalt corp de clădire care rămânea în administrarea ministerului.

Astfel, se spunea în adresa ministerului, terenul aferent în suprafață de 1940 mp urma să fie cedat, condiționat de realizarea „prin grija și din fondurile primăriei a lucrărilor de contorizare separată a utilițăţilor și delimitarea celor doua incinte, respectiv pavilionul D care rămâne în administrarea ministerului față de pavilioanele E si E1, montarea unei centrale termice proprii în pavilionul D și înlocuirea tâmplăriei din lemn, cu tâmplărie PVC şi geam termopan la pavilionul D".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Propunerea nu a primit însă aviz favorabil și, prin urmare, a continuat corespondența cu MApN. Discuțiile cu privire la preluarea unor clădiri și terenuri ale MApN au continuat și în 2017, când municipalitatea a anunțat intenția că dorește realizarea unui nou spital pe strada Torcători, dată la care a fost luat în calcul și o eventuală preluare parțială a clădirilor și terenurilor de pe strada Ștefan cel Mare, pentru care existau solicitări din partea ASSC.

Luni, 15 ianuarie 2018, aleșii locali sunt convocați în ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând un singur punct referitor la preluarea clădirilor și terenului de pe strada Ștefan cel Mare.