primaria-ploiesti-cladire-mapn.jpg

Discuțiile pe tema preluării unei părți din imobilul MApN de pe strada Ștefan cel Mare au demarat prin 2013. Numai că demersurile s-au poticnit în adrese.

Prima adresă transmisă Ministerului Apărării Naționale a fost în 2013, însă la acea dată MApN a condiționat transmiterea de efectuarea de către municipalitate a unor lucrări la celălalt corp de clădire care rămânea în administrarea ministerului.

Astfel, se spunea în adresa ministerului, terenul aferent în suprafață de 1940 mp urma să fie cedat, condiționat de realizarea „prin grija și din fondurile primăriei a lucrărilor de contorizare separată a utilițăţilor și delimitarea celor doua incinte, respectiv pavilionul D care rămâne în administrarea ministerului față de pavilioanele E si E1, montarea unei centrale termice proprii în pavilionul D și înlocuirea tâmplăriei din lemn, cu tâmplărie PVC şi geam termopan la pavilionul D".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Propunerea nu a primit însă aviz favorabil și, prin urmare, a continuat corespondența cu MApN. Discuțiile cu privire la preluarea unor clădiri și terenuri ale MApN au continuat și în 2017, când municipalitatea a anunțat intenția că dorește realizarea unui nou spital pe strada Torcători, dată la care a fost luat în calcul și o eventuală preluare parțială a clădirilor și terenurilor de pe strada Ștefan cel Mare, pentru care existau solicitări din partea ASSC.

Luni, 15 ianuarie 2018, aleșii locali sunt convocați în ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând un singur punct referitor la preluarea clădirilor și terenului de pe strada Ștefan cel Mare.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Strada Pompelor din Ploiești are nevoie de... pompe

Pentru că au prins ”gustul” fotografiatului atunci când repară câte un leagăn, vopsesc câte o trecere de pietoni sau cine știe ce alte flatulențe electorale mai au în repertoriu, edilii Ploieștiului sunt invitați...

Național
  • Luni, 15 Octombrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Când pică Black Friday anul acesta

Black Friday 2018 se apropie. Ziua de Black Friday în România sau "Vinerea Neagră" este considerată ca fiind începutul perioadei de cumpărături asociată sărbătorilor de iarnă. Pentru comercianţi, aceasta...

Exclusiv
  • Vineri, 12 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Imaginea zilei - Autobuz TCE Ploiești rupt în drum

Scumpirea recentă a biletelor TCE pentru transportul în comun a încins spiritele la Ploiești. Beneficiarii acestui serviciu public sunt nemulțumiți în primul rând de calitate. Pomenile electorale au...