spatii-verzi-ploiesti.jpg

Discuțiile pe tema bugetului sunt intense, dar și controversate, în aceste zile, la Primăria Ploiești. SGU a solicitat, de exemplu, numai pentru spațiile verzi și tăierile de arbori peste 27,6 milioane de lei.

Pentru anul 2018, valoarea veniturilor la SGU Ploiești a fost estimată la peste 33,8 milioane de lei cu TVA, bani care ar urma, dacă solicitarea va fi aprobată, să fie finanțați din bugetul local.

Pentru serviciile prestate, SGU a solicitat peste 31,4 milioane de lei, din care conform notei fundamentate, 27,6 milioane de lei ar reprezenta lucrări de întreținere spații verzi și tăieri de arbori. Din această sumă peste 1,2 milioane de lei reprezintă lucrări aferente lunii decembrie 2017. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Trebuie precizat că separat va exista în 2018 buget pentru Parcul Municipal Vest, pentru care există structură separată în cadrul Primăriei Ploiești, motiv pentru care va fi fundamentat un alt buget.

Plecând de la această solicitare, se pare că au început să apară mai multe semne de întrebare, motiv pentru care autoritățile locale au solicitat un desfășurător al lucrărilor efectuate în decembrie, pentru a fi efectuate verificări pe teren.

În altă ordine de idei, din suma totală solicitată alte peste 2,1 milioane de lei reprezintă lucrări de întreținere și reparații curente (207.800 lei - lucrări aferente lunii decembrie). Alte 375.430 de lei, cu TVA inclus, va reprezenta protecție socială aferentă unor categorii de persoane cu venituri reduse pentru locurile de înhumare din cimitire, iar 1.274.490 lei, cu TVA inclus, reprezintă contravaloarea permiselor de parcare acordate persoanelor cu dizabilități.

Propunerea de la SGU nu a fost momentan aprobată, aceasta putând să fie modificată pe timpul viitoarelor discuții pe timpul viitoarelor discuții pe tema bugetului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.