43.jpg

După mai bine de un an, lucrările de extindere a Cimitirului din Mihai Bravu au fost finalizate, urmând ca în aceste zile să se semneze procesul de recepție.

Ploiestiul s-a confruntat încă din 2014 cu o criză acută de locuri de înhumare. Solutia propusă a fost de extindere a Cimitirului Mihai Bravu.

Lucrările au început încă din 2017 însă de abia acum au fost finalizate. ,,În propunerea inițială a fost vorba de suplimentarea cu aproximativ 5.000 de locuri de înhumare. Lucrările au vizat realizarea de alei, extinderea rețelei de curent electric și de realizarea rețelei de apa", a precizat Ovidiu Negulescu, directorul interimar al SGU Ploiesti.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru întârzierile apărute în efectuarea lucrărilor, societatea va plăti penalizări. Trebuie precizat că la nivelul municipiului Ploiești există patru cimitire în administrarea SGU, respectiv Cimitirul Bolovani, Viisoara, Eternității și Mihai Bravu, însă la nivelul anului 2016 și 2017 s-a ajuns în situația de a nu mai există locuri de înhumare, situatia fiind aplanat prin repartizarea locurilor de veci neocupate acordate anumitor categorii de persoane, conform legii.

Subiectul a ajuns în Consiliul Local, la solicitarea Avocatului Poporului, care a cerut , în 2015, o situație exactă a numărului locurilor de veci din Ploiești.