autobuz-tce.jpg

Primăria Ploiești a demarat primele discuții pe tema bugetului pe anul 2018. O pondere însemnată o va reprezenta și în acest an protecția socială pentru transportul public.

O primă propunere avansată de societatea de transport vizează acordarea, în 2018, de facilități pentru anumite categorii de persoane, în valoare de peste 48,4 milioane de lei cu TVA. Cea mai mare pondere în acordarea de protecție socială o reprezintă gratuitatea pentru autorizațiile de transport acordate pensionarilor cu pensia de până la 2.100 de lei, inclusiv pentru pentru persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani, respectiv 70 de ani (femei/ bărbați) fără venituri.

În acest caz propunerea este de subvenționare a 35.800 de autorizații, valoarea fiind estimată la peste 36,5 milioane de lei cu TVA. La Ploiești se mai acordă gratuitate pe mijloacele de transport pentru veterani (7 legitimatii) eroi și luptători în Revoluție (13), pentru doi cetățeni de onoare, pentru elevi orfani (360), elevii cu domiciliul sau reședința în Ploiești  (2.800), studenți orfani (100), precum și pentru persoanele cu dizabilitati (5.700).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, potrivit legii, se mai acorda o reducere de 50% la abonamentul de transport, pe un traseu sau pentru toate traseele, pentru 396 de elevi domiciliati în afara localității. În cazul creșterii inflației în anul 2018, valoarea necesară pentru acoperirea protecției sociale este estimată la peste 49,6 milioane de lei.


Administrație
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Salariile de la TCE vor fi majorate

După mai multe luni de negocieri și după înregistrarea conflictului de munca la ITM Ploiești, angajații de la SC Transport Călători Express au obținut o majorare a salariului de bază, dar și a...