autobuz-tce.jpg

Primăria Ploiești a demarat primele discuții pe tema bugetului pe anul 2018. O pondere însemnată o va reprezenta și în acest an protecția socială pentru transportul public.

O primă propunere avansată de societatea de transport vizează acordarea, în 2018, de facilități pentru anumite categorii de persoane, în valoare de peste 48,4 milioane de lei cu TVA. Cea mai mare pondere în acordarea de protecție socială o reprezintă gratuitatea pentru autorizațiile de transport acordate pensionarilor cu pensia de până la 2.100 de lei, inclusiv pentru pentru persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani, respectiv 70 de ani (femei/ bărbați) fără venituri.

În acest caz propunerea este de subvenționare a 35.800 de autorizații, valoarea fiind estimată la peste 36,5 milioane de lei cu TVA. La Ploiești se mai acordă gratuitate pe mijloacele de transport pentru veterani (7 legitimatii) eroi și luptători în Revoluție (13), pentru doi cetățeni de onoare, pentru elevi orfani (360), elevii cu domiciliul sau reședința în Ploiești  (2.800), studenți orfani (100), precum și pentru persoanele cu dizabilitati (5.700).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, potrivit legii, se mai acorda o reducere de 50% la abonamentul de transport, pe un traseu sau pentru toate traseele, pentru 396 de elevi domiciliati în afara localității. În cazul creșterii inflației în anul 2018, valoarea necesară pentru acoperirea protecției sociale este estimată la peste 49,6 milioane de lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Strada Pompelor din Ploiești are nevoie de... pompe

Pentru că au prins ”gustul” fotografiatului atunci când repară câte un leagăn, vopsesc câte o trecere de pietoni sau cine știe ce alte flatulențe electorale mai au în repertoriu, edilii Ploieștiului sunt invitați...

Exclusiv
  • Vineri, 12 Octombrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Imaginea zilei - Autobuz TCE Ploiești rupt în drum

Scumpirea recentă a biletelor TCE pentru transportul în comun a încins spiritele la Ploiești. Beneficiarii acestui serviciu public sunt nemulțumiți în primul rând de calitate. Pomenile electorale au...