majorare-pret-transport-ploiesti.jpg

Cheltuielile cu energia electrică și combustibilul, ca urmare a creșterilor de preț, și inflația devin o povară destul de mare pentru societatea de transport în comun din Ploiești.

Astfel, numai la energia electrică, din cauza creșterii tarifelor, cheltuielile la TCE au crescut cu 20%, potrivit directorului societății, Alexandru Nicolae.

La combustibil, creșterea este de 7%, iar inflația, potrivit Institutului Național de Statistică ar putea ajunge la finele anului de la 2,1% la 3,1%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”În această situație luăm în calcul o majorare a tarifului din luna februarie. Ne gândim să nu umblăm la prețul biletelor și al abonamentelor, ci doar să aplicăm o majorare de tarif pentru legitimațiile de o zi, de la 4 lei la 4,5 lei”, a declarat pentru observatorulph.ro Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești. În prezent, prețul biletului TCE este de 2 lei, iar abonamentul lunar pe toate traseele costă 122 de lei.

Ultima creștere de tarif a avut loc anul trecut, când abonamentul lunar pentru toate traseele a crescut de la 63 de lei la 122 de lei.