taxe-impozite-spfl-ploiesti-bonificatie.jpg

În numai câteva zile de la începerea încasării taxelor și impozitelor locale pentru anul 2018, mii de ploieșteni s-au grăbit deja să-și achite dările la bugetul local pentru a beneficia de bonificația de 10%.

Taxele și impozitele locale din 2018, potrivit directorului Serviciului Public Finanțe Locale (SPFL), Simona Dolniceanu, au rămas la Ploiești la același nivel ca în 2017, iar acest lucru a făcut ca gradul de colectare să fie unul destul de mare chiar din primele zile ale acestui an.

Până ieri, 10 ianuarie, 7.920 de persoane au plătit taxele și impozitele locale, iar 6.252 de contribuabili dintre aceștia au beneficiat de bonificația de 10%, prin achitarea dărilor la bugetul local pentru întregul an 2018.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Taxele și impozitele locale din 2017 au rămas la același nivel ca în 2017. Se constată o creștere a numărului de contribuabili care și-au achitat taxele și impozitele locale în primele zile ale anului, cu peste 2.000, față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat pentru Observatorulph.ro Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiești.

Citește și: Taxele și impozitele locale din 2018 au fost aprobate la Ploiești

Pentru un apartament cu două camere, de exemplu, cu o suprafață de până în 60 de metri pătrați, situat în zona A, impozitul pe anul 2018 este de 135 de lei.

La același nivel a fost menținut și impozitul pentru autoturisme. O persoană care deține un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1.400 cmc datorează la bugetul local numai 56 de lei.

Citește și: La Ploiești a început încasarea taxelor și impozitelor locale

De precizat este faptul că ploieștenii care vor achita taxele și impozitele locale pentru acest an până la data de 31 martie 2018 vor beneficia de o bonificație de 10%.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Comisie anti-poluare la Primăria Ploiești

În contextul în care reclamațiile privind calitatea aerului din Ploiești sunt la ordinea zilei, iar legislația în domeniul mediului s-a modificat, autoritățile locale sunt obligate să întocmească...