libera-circulatie-strainatate-suspendare-drept.jpg

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație are loc numai în anumite condiții. În această situație s-au aflat, anul trecut, 1720 de prahoveni.

Conform unui raport al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Prahova, față de anul 2016, numărul persoanelor cărora li s-a suspendat dreptul de liberă circulație a fost cu mult mai mare. Astfel, dacă în 2016 în această situație au fost 1.223 de persoane, în 2017 acest drept a fost suspendat în cazul a 1.720 de persoane.

Conform legii, suspendarea exercitării dreptului la liberă circulație în străinătate are, de regulă, caracter individual și se poate aplica ca urmare a faptului că o persoană este învinuită sau inculpată într-o cauză penală și a fost dispusă instituirea unei măsuri preventive sau a fost condamnată și are de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație mai are loc potrivit site-ului Poliției de Frontieră Română, „când persoana este internată într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ sau nu a respectat măsura restrângerii exercitării dreptului la libera circulație în străinătate, în acest caz măsura fiind dispusă de instanță pe o perioadă care nu poate fi mai mare de trei ani”.

„În situația în care persoana împotriva căreia se instituie măsura suspendării exercitării dreptului la libera circulație în străinătate a fost returnată în baza unui acord de readmisie din statul pentru care i-a fost restrâns dreptul la libera circulație în străinătate, perioada pentru care se poate suspenda acest drept poate fi majorată până la 5 ani”, mai precizează sursa citată.


Viața Prahovei
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Cutremur în marți dimineață în Prahova

Un cutremur cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter a avut loc, marţi dimineața, în Prahova, seismul fiind înregistrat la ora 07.03, potrivit INFP.  Seismul s-a produs la o adâncime de 23 de kilometri și...

Social
  • Luni, 16 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Comunicat Hidro Prahova privind oprirea apei în Câmpina

HIDRO PRAHOVA anunță că va opri apa în municipiul Câmpina, marți, 17 iulie, pentru lucrări de mentenanță. Sucursala Câmpina a societății HIDRO PRAHOVA SA anunță sistarea furnizării apei potabile în...

Eveniment
  • Duminică, 15 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Aglomerație pe DN1, la Bușteni și la Azuga

Traficul rutier s-a aglomerat iar pe DN1, de data aceasta pe raza stațiunilor de pe Valea Prahovei, la Bușteni și Azuga, unde se circulă în coloană, potrivit Inspectoratului Județean de Poliției...