libera-circulatie-strainatate-suspendare-drept.jpg

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație are loc numai în anumite condiții. În această situație s-au aflat, anul trecut, 1720 de prahoveni.

Conform unui raport al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Prahova, față de anul 2016, numărul persoanelor cărora li s-a suspendat dreptul de liberă circulație a fost cu mult mai mare. Astfel, dacă în 2016 în această situație au fost 1.223 de persoane, în 2017 acest drept a fost suspendat în cazul a 1.720 de persoane.

Conform legii, suspendarea exercitării dreptului la liberă circulație în străinătate are, de regulă, caracter individual și se poate aplica ca urmare a faptului că o persoană este învinuită sau inculpată într-o cauză penală și a fost dispusă instituirea unei măsuri preventive sau a fost condamnată și are de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație mai are loc potrivit site-ului Poliției de Frontieră Română, „când persoana este internată într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ sau nu a respectat măsura restrângerii exercitării dreptului la libera circulație în străinătate, în acest caz măsura fiind dispusă de instanță pe o perioadă care nu poate fi mai mare de trei ani”.

„În situația în care persoana împotriva căreia se instituie măsura suspendării exercitării dreptului la libera circulație în străinătate a fost returnată în baza unui acord de readmisie din statul pentru care i-a fost restrâns dreptul la libera circulație în străinătate, perioada pentru care se poate suspenda acest drept poate fi majorată până la 5 ani”, mai precizează sursa citată.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Temperaturi sub 0 grade Celsius la Vârful Omu

Meteorologii au avut din nou dreptate când au anunțat schimbarea radicală a vremii. Sâmbătă noapte și duminică dimineață, la munte, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Meteorologii au...