Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

libera-circulatie-strainatate-suspendare-drept.jpg

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație are loc numai în anumite condiții. În această situație s-au aflat, anul trecut, 1720 de prahoveni.

Conform unui raport al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Prahova, față de anul 2016, numărul persoanelor cărora li s-a suspendat dreptul de liberă circulație a fost cu mult mai mare. Astfel, dacă în 2016 în această situație au fost 1.223 de persoane, în 2017 acest drept a fost suspendat în cazul a 1.720 de persoane.

Conform legii, suspendarea exercitării dreptului la liberă circulație în străinătate are, de regulă, caracter individual și se poate aplica ca urmare a faptului că o persoană este învinuită sau inculpată într-o cauză penală și a fost dispusă instituirea unei măsuri preventive sau a fost condamnată și are de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație mai are loc potrivit site-ului Poliției de Frontieră Română, „când persoana este internată într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ sau nu a respectat măsura restrângerii exercitării dreptului la libera circulație în străinătate, în acest caz măsura fiind dispusă de instanță pe o perioadă care nu poate fi mai mare de trei ani”.

„În situația în care persoana împotriva căreia se instituie măsura suspendării exercitării dreptului la libera circulație în străinătate a fost returnată în baza unui acord de readmisie din statul pentru care i-a fost restrâns dreptul la libera circulație în străinătate, perioada pentru care se poate suspenda acest drept poate fi majorată până la 5 ani”, mai precizează sursa citată.


Eveniment
  • Miercuri, 18 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

RPH 25 de ani – distracția continuă!!!

Aprilie 2018: 25 de ani cu Radio Prahova! Cei mai frumoși 25 de ani, cu cei mai buni ascultători, cu cele mai ascultate muzici, plus cei mai cool DJ și cele mai adevărate concursuri din FM-ul...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești