libera-circulatie-strainatate-suspendare-drept.jpg

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație are loc numai în anumite condiții. În această situație s-au aflat, anul trecut, 1720 de prahoveni.

 

Conform unui raport al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea Pașapoartelor Prahova, față de anul 2016, numărul persoanelor cărora li s-a suspendat dreptul de liberă circulație a fost cu mult mai mare. Astfel, dacă în 2016 în această situație au fost 1.223 de persoane, în 2017 acest drept a fost suspendat în cazul a 1.720 de persoane.

Conform legii, suspendarea exercitării dreptului la liberă circulație în străinătate are, de regulă, caracter individual și se poate aplica ca urmare a faptului că o persoană este învinuită sau inculpată într-o cauză penală și a fost dispusă instituirea unei măsuri preventive sau a fost condamnată și are de executat o pedeapsă privativă de libertate.

Suspendarea exercitării dreptului de liberă circulație mai are loc potrivit site-ului Poliției de Frontieră Română, „când persoana este internată într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ sau nu a respectat măsura restrângerii exercitării dreptului la libera circulație în străinătate, în acest caz măsura fiind dispusă de instanță pe o perioadă care nu poate fi mai mare de trei ani”.

 

„În situația în care persoana împotriva căreia se instituie măsura suspendării exercitării dreptului la libera circulație în străinătate a fost returnată în baza unui acord de readmisie din statul pentru care i-a fost restrâns dreptul la libera circulație în străinătate, perioada pentru care se poate suspenda acest drept poate fi majorată până la 5 ani”, mai precizează sursa citată.

 

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ceață în Prahova

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00. Ceața, spun meteorologii, determină...

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Informare meteo în Prahova. Va ninge și la Ploiești

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, care a  intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până duminică la ora 6.00, perioadă în care se vor înregistra ploi şi...