Arhitectul șef al Ploieștiului avertizează un investitor că îi moare familia și face cancer dacă ridică un bloc

0
cristina_hertia.PNG

cristina_hertia.PNG

Un antreprenor ploieștean care dorește să investească peste 7 milioane de euro la Ploiești a devenit bătaia de joc a funcționarilor din cadrul Primăriei Ploiești. Omul vrea să construiască un ansamblul de locuințe și, în ciuda faptului că a dobândit toate avizele și autorizările necesare, parcurgând un drum birocratic care a durat ani de zile, Direcția de Urbanism Ploiești, prin arhitectul-șef al instituției, nu îi acordă autorizația de construcție.

Din înregistrările intrate în posesia noastră și din documentele studiate, arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, întrunește premisele unui comportament abuziv și discreționar, depășind vizibil granițele unei conduite profesionale normale în relația instituție-beneficiar. În nenumăratele ore de audiență la care antreprenorul a participat încercând să înțeleagă de ce îi este blocat proiectul, arhitectul-șef al Ploieștiului îi vorbește omului exasperat de nenumăratele piedici puse despre astre, planete și despre pericolul în care s-ar situa investitorul dacă ar începe construcția: face cancer și îi moare familia – link stenograme AICIAICIAICI și AICI.

Totodată, arhitectul-șef Cristina Herția evită, în nenumărate rânduri, să formuleze răspunsuri în scris prin care să își motiveze refuzul. Mai mult decât atât, Herția este surprinsă când amenință că va căuta la virgulă proiectul, pentru a găsi ceva neconform, spunându-i antreprenorului care are actele la zi că atâta timp cât ea ocupă funcția acest proiect nu va fi construit. Pur și simplu pentru că acesta ar „distruge planeta”.

Povestea calvarului birocratic românesc prin care trece ploieșteanul Gabriel Năftănăilă, reprezentantul firmei SC Gavio Serv Tower, începe odată cu achiziționarea mai multor terenuri în Ploiești pe care antreprenorul intenționează să construiască un proiect rezidențial în vecinătatea noului Tribunal Prahova, lângă blocul de 12 etaje ridicat de Urban Icim. Un milion și jumătate de euro au costat terenurile achiziționate, iar valoarea proiectului este estimată la peste 7 milioane de euro.

Totodată, în conturile Primăriei Ploiești au intrat și 140 de mii de lei (un miliard patru sute de milioane lei vechi) reprezentând taxa de autorizație construcție, pe care omul a plătit-o în conturile administrației locale încă din data de 2 iulie 2017.

Citește continuarea pe actualitateaprahoveana.ro

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău