cresteri-salariale-sgu-ploiesti.jpg

După mai multe luni în care au existat tensiuni pe tema renegocierii contractului colectiv de muncă, angajații de la SGU au primit astăzi o veste bună. Contractul colectiv de muncă a fost semnat, iar de la 1 ianuarie 2018 angajații vor beneficia de creșteri salariale.

După lungi negocieri s-a ajuns, astăzi, la un consens, între conducerea SGU și sindicat, fiind semnat contractul colectiv de muncă.

Noul contract colectiv de muncă prevede acordarea de salarii majorate începând cu 1 ianuarie 2018, dar și prime de sărbători pentru cei 670 de angajați ai societății. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Astăzi a fost semnat contractul colectiv de muncă, care urmează să fie înregistrat la ITM Prahova. Salariile majorate vor intra în vigoare cu data de 1 ianuarie 2018. Cel mai important este că prin acest noi contract colectiv de muncă au câștigat oamenii”, a declarat pentru Observatorulph.ro președintele Consiliului de Administrație al SGU Ploiești, Ionuț Crețu.

Conform legii, cel mai mic salariu de la SGU Ploiești va fi, de la 1 ianuarie 2018, în valoare de 1.900 de lei brut, iar cel mai mare salariu se va cifra la peste 5.000 de lei..

„Creșterea este de 25% pe societate la capitolul salarii”, a precizat Ionuț Crețu, președintele CA-ului de la SGU Ploiești.

Trebuie precizat că, prin noul contract colectiv de muncă de la SGU Ploiești s-a stabilit și acordarea de prime de sărbători în cuantum de 250 de lei/ salariat. 

Neaprobarea noului contract colectiv de muncă a generat, la jumătatea lunii octombrie, un amplu protest spontan la SGU Ploiești. 

Citește și: Protest spontan la SGU. Zeci de angajați s-au strâns în fața sediului

Totodată, trebuie precizat că societatea aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești s-a confruntat, în lunile septembrie și octombrie, și cu o situație de criză, ca urmare a blocării conturilor de către ANAF. Situația s-a rezolvat de abia după eșalonarea datoriilor pe o perioadă de cinci ani.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.