datorie-tce-ploiesti.jpg

Aleșii locali sunt convocați la o nouă ședință de îndată, de data această pentru a aproba, pentru a doua oară, pierderile înregistrate de societatea de transport public în comun în 2016.

Inițial, pierderile TCE au fost calculate la peste 12 milioane de lei. Ulterior însă, cuantumul pierderilor a scăzut la peste 6,6 milioane de lei fără TVA. Hotărârea de Consiliu Local aprobată cu această ultimă sumă nu a primit însă viză de control financiar preventiv, motiv pentru care banii nu au mai ajuns în contul TCE.

Astăzi, aleșii locali ploieșteni sunt convocați la o nouă ședință de Consiliu Local pe această temă. De data aceasta, suma aferentă pierderilor din 2016 s-a micșorat la 4,6 milioane de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Respectând art. 1 se aprobă acoperirea de către Municipiul Ploieşti a diferenţei dintre veniturile şi cheltuielile aferente transportului public de călători, înregistrate în anul 2016 de către S.C. T.C.E. S.A. Ploieşti, în sumă de 4.655.572 lei,
aşa cum reiese din adresele nr. 26733/ 04.12.2017 şi nr. 25369 / 05.12.2017 ale Primăriei Municipiului Ploieşti, diminuând suma de 6.622.629 lei reieşită din Expertiza contabilă extrajudiciară realizată de S.C. PRIM-AUDIT S.R.L., cu suma de 1.967.057 lei, reprezentând diferenţa dintre BVC rectificat si aprobat la sfârşitul anului 2016 şi execuţia acestuia la 31.12.2016, conform art. 56 din Legea nr. 273 / 2006 privind finanţele publice locale, cât şi cheltuielile care fac parte din categoria celor ce nu pot fi subvenţionate conform pct. 8.3.8. din Orientările metodologice pentru Transportul Urban din cadrul REGIO, la suma de 4.655.572 lei”, se arată în raportul de expertiză al proiectului care se va afla astăzi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești.

Săptămâna trecută, angajații de a TCE au declanșat un protest spontan pe motiv că Primăria Ploiești nu acoperă pierderile din 2016. După o zi și jumătate în care mijloacele de transport în comun nu au circulat în Ploiești, angajații au reluat transportul, însă au amenințat că dacă până pe 7 decembrie situația nu se rezolvă vor întrerupe iar circulația autobuzelor, tramvaielor și troleelor. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Marți, 25 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Accident rutier în cartierul Albert din Ploiești

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier petrecut marți în cartierul Albert, în fața hotelului cu același nume. UPDATE: Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că...