plan-masuri-sezonul-iarna-2017-2018.jpg

La nivelul județului Prahova, până la data de 30 octombrie, se va constitui o comisie pentru verificarea contractelor și stocurilor de materiale necesare pentru deszăpezire.

Consiliul Județean, Prefectura Prahova, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și o serie de alte instituții publice sunt angrenate pentru asigurarea măsurilor pentru sezonul rece 2017 - 2018, pentru preîntâmpinarea unor situații neplăcute din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Conform noului plan de măsuri aprobat la Prahova, Secția Drumuri Naționale Ploiești are obligația, începând cu data de 1 noiembrie, să monteze panouri parazăpezi a sectoarelor înzăpezibile de pe drumurile naționale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tot cu data de 1 noiembrie, Consiliul Județean Prahova, Inspectoratul Județean de Poliție și Secția de Drumuri Naționale Ploiești are obligația de a verifica semnalizarea rutieră pe întreaga rețea de drumuri județene și naționale din Prahova, insistându-se pe semnalizarea specifică sezonului rece.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova va organizare și executare „acțiuni și controale în trafic pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, îndeosebi a celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu accent pe starea pneurilor, funcţionarea sistemelor de direcție, frânare, iluminare, semnalizare, dezaburire-climatizare, precum şi a dotării cu lanţuri şi materiale antiderapante, asigurând scoaterea din trafic a celor necorespunzătoare și potenţial generatoare de pericol”, se arată în planul de acțiune pentru sezonul rece.

„Responsabilitatea privind punerea în aplicare a prevederilor prezentului plan de măsuri, revine tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, care potrivit legii, au atribuții ori asigură funcții de sprijin privind prevenirea şi gestionarea situațiilor de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice pe timp de iarnă”, se mai arată în planul de măsuri (Vezi AICI planul de măsuri).


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Luni, 17 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Patinoar pe străzile din Cărbunești - FOTO

DJ233 din comuna Cărbunești, județul Prahova, a devenit un adevărat patinoar în urma zăpezilor și a ploilor căzute în ultimele zile. Se pare că autoritățile nu se sinchisesc să ia măsuri, iar asta...