sc-tce-proces-primaria-ploiesti.jpg

Nemulțumirea SC Transport Călători Express pleacă de la faptul că o hotărâre de Consiliu Local Ploiești, privind acoperirea pierderilor aferente în 2016, nu a fost pusă în aplicare deși a fost aprobată în urmă cu două luni.

În luna septembrie a acestui an, Consiliul Local Ploiești a aprobat o hotărâre prin care municipalitatea urma să plătească 6,7 milioane de lei către TCE, la care se adaugă TVA în valoare de peste 1,2 milioane de lei, suma totală fiind aferentă pierderilor înregistrate de societatea de transport în 2016.

Proiectul de hotărâre a fost din start controversat, având în vedere că la data la care a fost supus aprobării nu a avut viza Direcției Economice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu sau fără viză, proiectul a fost aprobat în Consiliul Local, iar municipalitatea urma să vireze suma către TCE, bani care ar fi ajutat societatea de transport în comun să achite datoria de bază către Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, astfel încât, în momentul eșalonării debitelor din neplata taxelor și impozitelor să nu mai fie percepute penalități.

Surpriză, însă!. Hotărârea Consiliului Local nu s-a aplicat nici în ziua de astăzi, pe motiv că nimeni din Primărie nu este dispus să pună viza de control financiar preventiv astfel încât să se poată realiza plățile.

Timp de două luni, subiectul a fost aprig discutat la nivelul Primăriei Ploiești și, în ciuda dispoziției prin care directorul economic a fost transferat temporar la Direcția de Relații Internaționale, iar în locul său a venit un nou director, problema nu s-a rezolvat.

„Într-adevăr problema legată de eșalonarea datoriei către Serviciul Public Finanțe Locale s-a rezolvat, însă dacă era virată suma aferentă pierderilor din 2016 TCE nu era în situația actuală să plătească penalități pentru datoria de la SPFL. Ne-am gândit să consultăm un avocat astfel încât, în instanță, să recuperăm banii aferenți pierderilor din 2016, cu atât mai mult cu cât există hotărâre de Consiliu Local în acest sens”, a confirmat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Citește și: TCE scapă de blocarea conturilor

Ieri, aleșii locali au aprobat eșalonarea datorilor TCE către Serviciul Public Finanțe Locale, cifrate la peste 15,8 milioane de lei, pe o durată de 5 ani.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Comisie anti-poluare la Primăria Ploiești

În contextul în care reclamațiile privind calitatea aerului din Ploiești sunt la ordinea zilei, iar legislația în domeniul mediului s-a modificat, autoritățile locale sunt obligate să întocmească...