sc-tce-proces-primaria-ploiesti.jpg

Nemulțumirea SC Transport Călători Express pleacă de la faptul că o hotărâre de Consiliu Local Ploiești, privind acoperirea pierderilor aferente în 2016, nu a fost pusă în aplicare deși a fost aprobată în urmă cu două luni.

În luna septembrie a acestui an, Consiliul Local Ploiești a aprobat o hotărâre prin care municipalitatea urma să plătească 6,7 milioane de lei către TCE, la care se adaugă TVA în valoare de peste 1,2 milioane de lei, suma totală fiind aferentă pierderilor înregistrate de societatea de transport în 2016.

Proiectul de hotărâre a fost din start controversat, având în vedere că la data la care a fost supus aprobării nu a avut viza Direcției Economice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu sau fără viză, proiectul a fost aprobat în Consiliul Local, iar municipalitatea urma să vireze suma către TCE, bani care ar fi ajutat societatea de transport în comun să achite datoria de bază către Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, astfel încât, în momentul eșalonării debitelor din neplata taxelor și impozitelor să nu mai fie percepute penalități.

Surpriză, însă!. Hotărârea Consiliului Local nu s-a aplicat nici în ziua de astăzi, pe motiv că nimeni din Primărie nu este dispus să pună viza de control financiar preventiv astfel încât să se poată realiza plățile.

Timp de două luni, subiectul a fost aprig discutat la nivelul Primăriei Ploiești și, în ciuda dispoziției prin care directorul economic a fost transferat temporar la Direcția de Relații Internaționale, iar în locul său a venit un nou director, problema nu s-a rezolvat.

„Într-adevăr problema legată de eșalonarea datoriei către Serviciul Public Finanțe Locale s-a rezolvat, însă dacă era virată suma aferentă pierderilor din 2016 TCE nu era în situația actuală să plătească penalități pentru datoria de la SPFL. Ne-am gândit să consultăm un avocat astfel încât, în instanță, să recuperăm banii aferenți pierderilor din 2016, cu atât mai mult cu cât există hotărâre de Consiliu Local în acest sens”, a confirmat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Citește și: TCE scapă de blocarea conturilor

Ieri, aleșii locali au aprobat eșalonarea datorilor TCE către Serviciul Public Finanțe Locale, cifrate la peste 15,8 milioane de lei, pe o durată de 5 ani.


Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Protest antiguvernamental, diseară, la Ploiești

Nemulțumiți de modificarea codurilor penale, ploieștenii vor ieși diseară în stradă. Pe Facebook a apărut deja o invitație la protest, lansată pentru orele 18.00, cu punct de întâlnire în fața...

Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Festival Turcesc în week-end la Ploiești

Între 22-24 iunie, în Parcarea Griviței (vis-a-vis de Omnia), pentru toţi iubitorii de artă, cultură și preparate orientale, se desfăşoară ”Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc după cum a...