96dd9ed5-2a99-4361-a0b8-660232c18363.jpg

Shaormeriile din centrul Ploieștiului sunt ca un magnet pentru cei înfometați sau cu chef de ”socializare”. Nimic rău în asta, dacă strada Gheorghe Lazăr nu ar avea mereu blocată o bandă pe sensul spre fostul tribunal.

Se inventează tot felul de noi taxe și impozite, administrațiile se plâng că nu au bani, polițistii locali își primesc salariile la timp, însă nimeni nu întelege de ce nu sunt scoși ”la produs”, tocmai acolo unde ar trebui.

S-ar rezolva astfel trei probleme majore: poliția locală și-ar justifica existența, s-ar exploata o sursă de venit și s-ar circula normal prin centrul Ploieștiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Am tot vorbit despre lipsa de bun-simț a celor care, dacă își lasă mașinile pe avarie, au senzația că pot parca oriunde, pe durată nedeterminată, indiferent de consecințe. 

În zona menționată, mai ales la orele de vărf, circulația devine extrem de dificilă, pentru că banda rămasă liberă se blocheză, neputând prelua fluxul de mașini. Cei care virează la drepta sunt nevoiți să aștepte la semafor, deși prin configurația semnalizării rutiere, ar putea fluidiza traficul, acordând prioritate doar pietonilor, atunci când aceștia au verde. 

Cum în zonă sunt și sediile partidelor politice, nu doar shaormăriile, Poliția Locală Ploiești evită să își facă treaba. Ar fi păcat să tot sune telefoanele la sediu, pentru că cine știe ce șmecher și-a luat amendă...