parcul-municipal-vest-camere-video.jpg

Primăria Ploiești a lansat o nouă licitație, de data asta pentru desemnarea unui agent economic care să se ocupe de proiectarea și execuția unui sistem de supraveghere video la Parcul Municipal Vest.

Contractului de lucrări (inclusiv proiectare) care va avea ca obiect realizarea sistemului de supraveghere video are o valoare estimativă de 33.613,44 lei fără TVA, respectiv 40.000 de lei cu TVA. 

Sistemul, potrivit caietului de sarcini, ar avea drept rol „detecția încercărilor de intruziune la nivelul perimetrului obiectivului”, „urmărirea intrușilor”, redarea, la cerere, a imaginilor, precum și supravegherea unor zone importante din zona parcului. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Amplasarea camerelor de luat vederi trebuie să asigure atât eficiența, cât și siguranța de funcționare”, se mai precizează în caietul de sarcini”.

Practic, din bani publici se dorește achiziționarea a minim șase camere de luat vederi care vor fi montate pe stâlpi, a cel puțin patru camere de luat vederi pentru zonele de acces și a încă șase camere video cu infraroșu pentru zona scenei, a pistei de biciclete, a pistei de role și a patinoarului, a cel puțin cinci camere video pentru zona de acces în pavilionul administrativ, a cel puțin șase camere video pentru centrul de excelență și a minim patru camere video pentru interiorul pavilionului administrativ și a centrului de excelență, dar și a unui sistem de stocare de cel puțin 30 de zile. 

Tot în caietul de sarcini se mai prevede achiziționarea unor senzori de mișcare, a unui buton de panică, a două centrale de alarmare, 

Parcul, cu o dimensiune de 54,16 hectare a fost dat în folosință anul trecut. Acesta este prevăzut cu un lac cu moară de apă, pe o suprafață de 1,2 hectare, cu mai multe terenuri de sport și zone de relaxare. 

Conform unor date oficiale, numai în perioada de la darea în funcțiune până în luna martie 2017, cheltuielile de funcționare s-au cifrat la aproape 100.000 de euro, pe statul de plată figurând peste 43 de angajați.

Citește și: Cheltuieli de aproape 100.000 de euro la Parcul Municipal Vest pentru șase luni de (ne)funcționare

Valoarea investiției inițiale la Parcul Municipal Vest a fost de peste 70 de milioane de lei, din care aproape 50 de milioane de lei au reprezentat fonduri de la Uniunea Europeană.

Primăria Ploiești și-ar dori achiziționarea a peste 30 de camere de luat vederi, asta în condițiile în care în organigramă sunt prevăzute mai multe posturi de paznic.