transport-gratuit-elevi-ploiesti-conditii.jpg

Autoritățile locale ploieștene au ajuns la un consens cu privire la acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru elevi.

Proiectul de hotărâre privind gratuitatea elevilor pentru transportul în comun ar urma să prevadă două condiții. Una ar fi ca venitul familiei să fie de maximum 6.000 de lei. Astfel, ar urma să primească gratuitate pe mijloacele de transport numai elevii ale căror familii au un venit lunar sub 6.000 de lei.

Cea de a doua condiție este ca elevul să facă dovada că a frecventat cursurile școlare în proporție de 80%. În cazul înregistrării de absențe elevii nu ar mai beneficia de gratuitate la abonamentul TCE.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Au mai fost solicitate o serie de documente. Discuția legată de acordarea de gratuitate pentru elevi nu a fost finalizată. La fel ca în cazul pensionarilor, unde venitul necesar este de 2.100 de lei, în cazul elevilor s-a stabilit un plafon de 6.000 de lei/ familie/lună”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, precizând că elevii trebuie să facă dovada frecventării cursurilor. Proiectul de hotărâre ar urma să fie supus dezbaterii în ședința Consiliului Local Ploiești.

Abonamentul TCE lunar pe toate liniile a crescut în iulie de la 63 de lei/ luna la 122 de lei/ una, elevii fiind beneficiari a unei subvenții de la bugetul de stat de 50%.