transport-gratuit-elevi-ploiesti-conditii.jpg

Autoritățile locale ploieștene au ajuns la un consens cu privire la acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru elevi.

Proiectul de hotărâre privind gratuitatea elevilor pentru transportul în comun ar urma să prevadă două condiții. Una ar fi ca venitul familiei să fie de maximum 6.000 de lei. Astfel, ar urma să primească gratuitate pe mijloacele de transport numai elevii ale căror familii au un venit lunar sub 6.000 de lei.

Cea de a doua condiție este ca elevul să facă dovada că a frecventat cursurile școlare în proporție de 80%. În cazul înregistrării de absențe elevii nu ar mai beneficia de gratuitate la abonamentul TCE.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Au mai fost solicitate o serie de documente. Discuția legată de acordarea de gratuitate pentru elevi nu a fost finalizată. La fel ca în cazul pensionarilor, unde venitul necesar este de 2.100 de lei, în cazul elevilor s-a stabilit un plafon de 6.000 de lei/ familie/lună”, a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, precizând că elevii trebuie să facă dovada frecventării cursurilor. Proiectul de hotărâre ar urma să fie supus dezbaterii în ședința Consiliului Local Ploiești.

Abonamentul TCE lunar pe toate liniile a crescut în iulie de la 63 de lei/ luna la 122 de lei/ una, elevii fiind beneficiari a unei subvenții de la bugetul de stat de 50%.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Vineri, 12 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Transport agabaritic în Prahova

În perioada 15.10.2018 – 19.10.2018 se va efectua un transport cu depășiri pe ruta: Constanța Poarta 7 – Autostrada A4 – DN 3 – DN 22C – Medgidia – DJ 224 – DN 2A – Hârșova – DN 2A – Urziceni – DN 2 – Buzău...