Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

bani-burse-merit-elevi.jpg

Subiectul legat de acordarea burselor de merit pentru elevii cu rezultate la învățătură. Un ordin al ministrului Educației prevede ca elevii cu medii de 8,5 trebuie să primească bursă de merit. De ani buni, la Ploiești povestea burselor de merit este precum o Fată Morgana.

Consiliul Local al Elevilor a solicitat Inspectoratului Școlar, în luna mai - iunie, o situație cu numărul elevilor care trebuie să beneficieze de burse de merit la Ploiești.

Citește și: Peste 1,4 milioane de lei, în 2017, pentru bursele elevilor din Ploiești

Conform situațiilor primite de la școli, aproximativ 12.000 de elevi ar trebui să primească burse de merit la Ploiești. Numai că realitatea este alta.

Numai aproximativ 600 de elevi primesc bursă de merit la Ploiești. Conform situației, de exemplu, 1400 de elevi de la Colegiul National Mihai Viteazul ar fi trebuit să primească bursă. La fel și la Caragiale. La Economic de exemplu 900 de elevi au medii peste 8,5.

Primarul municipiului, Adrian Dobre, susține că unitățile de învățământ stabilesc cine anume primește bursa. Dacă ar fi  să fie acordata bursa la nivelul municipiului Ploiești suma necesară anuală este de peste 6,4 milioane de euro. La Ploiești primesc burse de merit numai elevii olimpici și cei care obțin media 10.

Citește și: Consiliul Local Ploiești fură bursele de merit ale elevilor

Consiliul Local Ploiești este forumul care stabilește bugetul pentru acordarea burselor pentru elevi, inclusiv pentru elevii care au rezultate deosebite la învățătură. Iar la acest capitol, la începutul anului a fost alocată suma de 1,4 milioane de lei, care urma să fie repartizată, conform calculelor municipalității din luna aprilie 2017, astfel: burse de ajutor social unui număr de 735 elevi. Alți 259 elevi vor beneficia în 2017 de burse pentru motive medicale, iar 330 elevi vor primi burse pentru orfani. Municipalitatea va mai acorda pentru alți 62 elevi burse de performanta (olimpici naționali și internaționali), urmând ca 476 elevi să beneficieze de burse de merit.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești