ajutoare-caldura-ploiesti-depunere-formulare.jpg

Persoanele care doresc să beneficieze de ajutoare de căldură de la bugetul local și de la bugetul de stat, în sezonul rece 2017 - 2018, pot depune deja formularele, la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare. 

Formularele trebuie depuse la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare, din strada Piața Eroilor. Programul de lucru este marți, miercuri și joi, între orele 08.00 - 16.00, iar vineri, între orele 08.00 - 14.00.

„Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței începând cu luna noiembrie 2017, cererea și declarația pe proprie răspundere, însoțită de documentele doveditoare pot fi depuse până la data de 20 noiembrie 2017. Dacă o familie/persoană îndeplinește condițiile de acordare în decembrie, ianuarie, februarie sau martie și depune cerere până pe data de 20 a lunii respective, va beneficia de ajutor de încălzire începând cu luna respectivă, conform prevederilor art. 17 alin.(6) din Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr.70/2011, cu modificările și completările ulterioare. Cererile se depun la Serviciul Ajutoare Încălzire, prin asociațiile de proprietari/locatari sau individual la sediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești din Piața Eroilor nr. 1A Plata ajutoarelor se efectuează la furnizori de utilități, după emiterea de către aceștia a facturilor”, se precizează pe site-ul ASSC Ploiești. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Condiția de bază o reprezintă nivelul venitului, în cazul ajutorului de încălzire de la bugetul local maximum fiind de 1.800 de lei pentru familiile monoparentale, iar pentru persoanele singure fiind de 1.500 de lei.

În cazul ajutorului de la bugetul de stat, persoana singură poate beneficia dacă venitul maxim este de 1082 de lei, iar în cazul familiilor, venitul maxim poate ajunge la 786 de lei (Vezi AICI grilele de venituri pentru care se acordă ajutoare de încălzire de la bugetul de stat și de la bugetul local).

Trebuie precizat că la Ploiești se pot acorda ajutoare de la bugetul local în cazul în care viitorii beneficiari nu înregistrează datorii la plata impozitelor și taxelor locale, dar nici la întreținere. Ajutorul de încălzire de la bugetul local se acordă dacă aveti domiciliul sau reședința pe raza Municipiului Ploiești, la adresa unde se solicita ajutorul de încălzire; în cazul vizei de reședința, aceasta trebuie sa fie valabila pe tot parcursul sezonului rece, 01 noiembrie- 31 martie (anul următor). Totodată, solicitantul trebuie să nu dețină în proprietate bunuri mobile si imobile care conduc la neacordare, respectiv al doilea autoturism sau a doua proprietate (Vezi AICI condițiile de acordare a ajutoarelor de la bugetul de stat și de la bugetul local).

Informații suplimentare privind condițiile de acordare ale acestui sprijin financiar, se pot obține de pe site-ul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, sau la numărul de telefon 0749160761.

La Ploiești a început distribuirea formularelor pentru căldură începând cu data de 3 octombrie 2017.


Administrație
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Căruțele interzise definitiv în Ploiești

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat astăzi că va iniția un proiect de hotărâre prin care căruțele să fie interzise definitiv în Ploiești. În prezent, potrivit unei hotărâri de Consiliu...