primaria-ploiesti-documente.jpg

Într-o eră în care internetul este nelipsit, documentele între instituțiile din subordinea municipalității și Primăria Ploiești sunt plimbate cu un troler.

De două ori pe săptămână sau chiar mai des, o persoană poate fi văzută pe holurile Palatului Administrativ, la etajul al treilea cu un mare troler. Zgomotul roților de la geamantan este inconfundabil. Bărbatul care cară bagajul imens are constituție atletică, pentru că, nu de puține ori, greutatea geamantanului depășește 10 kilograme. Omul se strecoară cu greu în lift, apoi pe coridoarele înguste ale Primăriei Ploiești. Prin urmare, este zi de adus sau de ridicat documentele care aparțin diverselor instituții din subordinea municipalității, în special de la Direcția de Patrimoniu. La plecare, geamantanul cântărește uneori peste 10 kilograme, fiind plin de certificate de urbanism, avize, diverse adrese și chiar și de hotărâri ale Consiliului Local Ploiești.

Investiție pentru anul 2017...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și, trebuie spus, până anul trecut, aceste documente erau cărate în sacoșe mari achiziționate de la supermarket sau în saci mari negri. Prin urmare, e un pas înainte... Problema este că Primăria Ploiești și alte instituții publice sunt, în continuare, mari consumatoare de hârtie. Iar investițiile în acest domeniu continuă, consumabilele fiind de altfel capitol separat în bugetul local.

Încă din 2001, Primăria Ploiești se lăuda cu un sistem informatic pus la punct, care ar fi trebuit să simplifice comunicarea între instituții și să reducă la maximum consumul de hhârtie. Cu toate acestea, la etajul al treilea al Palatului Administrativ, ca de altfel și la Consiliul Județean, cele mai multe documente sunt sub formă scrisă, instituțiile preferând să tipărească documentele importante sau pe cele voluminoase.

geamantan-acte.jpg

hamal.jpg

20171006_130546.jpg

primaria-ploiesti-documente.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg