fosta-cladire-om-ploiesti.jpg

Fosta clădire a OMV, situată în zona sensului giratoriu de la Catedrală, a fost cedată municipalității, cu scopul de a fi transformată în spital. Ulterior s-a schimbat destinația, iar acum și Consiliul Județean Prahova ar dori un spațiu în clădire.

 

Clădirea a trecut în administrarea Primăriei Ploiești cu mențiunea ca spatiile de aici să fie utilizate pentru activități socio-culturale. Asta după ce, inițial, proiectul viza realizarea unui spital pentru copii. Cum Consiliul Județean Prahova are nevoie urgentă de un spațiu pentru Centrul Județean Educational, reprezentanții instituției au încercat să discute pe această temă cu aleșii local, însă răspunsul a fost un „nu” categoric.

Prin urmare Consiliul Județean a solicitat spațiul direct la OMV Petrom.

,,Da am făcut aceasta solicitare pentru că exista necesitatea alocării unui nou spațiu pentru Centrul Județean Educațional, care iși desfășoară activitatea într-o clădire degradată", a confirmat Bogdan Toader, președintele Consiliul Județean Prahova.

 

Surse din Primăria Ploiești susțin că municipalitatea intenționează ca în fostul sediu OMV să amenajeze și o sală unde să aibă loc ședințele de Consiliu Local. 

Problema este ca actul adițional la contractul cu OMV are o clauza prin care clădirea trebuie să funcționeze la parametri optimi anul viitor.

Momentan în această clădire își desfășoară activitatea Administrația Serviciilor Social Comunitare Ploiești, iar prin hotărâre de Consiliu Local s-a decis mutarea activității Casei de Cultură IL Caragiale, precum și a birourilor administrative ale Teatrului Toma Caragiu și ale Filarmonicii.

 

 

Social
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești și operatorul de salubritate Rosal, a derulat, în perioada 20-21 ianuarie a.c., activități de deszăpezire și...