aboneaza-te la ziarul fara reclame

gratuitate-elevi-transport.jpg

După ce social-democrații s-au lăudat ca elevii și studenții vor circula gratis la Ploiești, acum dau vina pe TCE. Greșit!, spun cei de la TCE. Subvenția este dată de Consiliul Local.

Subiectul legat de acordarea gratuității pentru mijloacele de transport a ajuns pe tapet în ședința când au fost majorate abonamentele de la 63 de lei/ persoană/lună la 122 de lei/ persoană/lună.

Tot la finele lunii iulie s-a aprobat ca elevii și studenții să beneficieze de reducere de 50%, așa cum prevede legea. Acela a fost momentul când atât viceprimarul Cristian Ganea și președintele de ședință, consilierul George Botez, au anunțat că vor să facă o ”surpriză” elevilor și studenților astfel încât aceștia să circule gratuit în mijloacele de transport.

Ieri, la ședința extraordinară, vicele Cristian Ganea a dat vina pe TCE că, deși a început școala, nimeni nu a venit cu o propunere privind acordarea gratuității. ”Este apanajul Consiliului de Administrație al TCE să propună o astfel de gratuitate”, a declarat Cristian Ganea pentru Observatorulph.ro. Greșit! Spun reprezentanții TCE.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Este apanajul autorității locale să decidă, conform legii, acordarea de gratuități în afara celor stabilite prin legi speciale”, a declarat Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiești.

Culmea este că, la nivel național, există deja precedent. Consiliul Local Iași a acordat gratuitate elevilor și studenților 100%, iar la Constanta, aceleași categorii beneficiază de o reducere de 98%, elevii și studenții plătind doar un leu/ luna pentru transport.


Auto-moto
  • Vineri, 25 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Acțiune rutieră în Ploiești

Potrivit IJP Prahova, polițiștii Serviciului Rutier au organizat vineri o acțiune pe Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului și pe Bulevardul Republicii în vederea descurajării șoferilor de a folosi...