aboneaza-te la ziarul fara reclame

ambrozie-proiect-hotarare-ploiesti.jpeg

Un proiect de hotărâre al Consiliului Local Ploiești prevede combaterea și distrugerea ambroziei, o plantă care provoacă alergii pentru anumite persoane. În caz contrar, proprietarii de terenuri, dar și societatea Servicii Gospodărire Urbană, aflată în subordinea Consiliului Local, riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Proiectul prevede că societatea Servicii de Gospodărire Urbană SRL care are în concesiune terenurile și spațiile ce împrejmuiesc clădirile din domeniul public și privat al municipiului Ploiești, precum si persoanele fizice si juridice, Proprietarii sau administratorii de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Ploiești au obligația sa desfășoare
lucrări de combatere și distrugere a ambroziei, fără a aduce atingere integrității mediului înconjurător, se arată în proiectul de hotărâre.

Citește și: Proiect de hotărâre pentru tăierea ambroziei la Ploiești

Pentru protejarea mediului înconjurător, prin inițiativa locală se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, deoarece aplicarea acestor lucrări în mediul urban prezintă risc de impact major asupra sănătății populației.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nerespectarea hotărârii, se arată în proiect, constituie contravenție și se sancționează cu amenda cuprinsă între 500 si 1000 lei pentru persoane fizice și intre 1500 si 2500 lei pentru persoane juridice. În textul proiectului, se prevăd sancțiuni și pentru erbicidarea terenurilor. 

Inițiatorii proiectului susțin că planta „are o capacitate de concurenta extrem de puternică, fiind foarte agresivă, din
această cauză”.  Prin urmare s-a constatat că buruiana este periculoasă pentru sănătatea populației,

„Cantitatea de polen se dublează în perioadele de secetă și temperaturi crescute. Impactul negativ al ambroziei se manifestă mai ales asupra sănătății oamenilor. Polenul acestei plante este puternic alergen, determinând simptome asemănătoare celor caracteristice astmului bronhic. Alergia la polenul de ambrozie, manifestată prin strănut în salve, mâncărime în nas, gat sau în cerul gurii și la ochi sau chiar tuse și greutate în respirație este deseori interpretată și tratată ca o răceală persistentă care „nu răspunde” la tratament. De asemenea, la persoanele care smulg ambrozia poate apărea dermatită de contact”, mai spun inițiatorii.

Persoanele care suferă de alergie produsă de această plantă au reclamat acest lucru la Primărie, dar în cele mai multe cazuri au ajuns la medicii alergologi, dar și la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești..


Auto-moto
  • Vineri, 25 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Acțiune rutieră în Ploiești

Potrivit IJP Prahova, polițiștii Serviciului Rutier au organizat vineri o acțiune pe Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului și pe Bulevardul Republicii în vederea descurajării șoferilor de a folosi...