Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

prahova-paduri-turism.jpg

Consiliul Județean Prahova va colabora cu Ministerul Turismului, obiectivul fiind promovarea turismului în perioada 2017 - 2018, inclusiv promovarea evenimentelor naționale și internaționale derulate în județ.

Totul a plecat de la o adresă a Direcției Generale Dezvoltare, Promovare și Marketing, prin Serviciul Turism Intern, privind un protocol cadru de colaborare între Ministerul Turismului și Consiliul Județean Prahova, care are ca obiect colaborarea dintre părți în vederea creșterii „vizibilității României ca destinație turistică prin promovarea brandului turistic național și în special a județului Prahova și a evenimentelor organizate de acesta, evenimente naționale și internaționale de promovare turistică pe anul 2017 - 2018”.

Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Județean Prahova, „protocolul nu impune alocarea nici unei sume din bugetul propriu al județului”, deoarece Ministerul acordă Partenerului gratuit, dreptul de a utiliza marca „ România explorați Grădina Carpaților” și marca „România explore the Carpathian garden”.

„Totodată Ministerul Turismului acordă Partenerului dreptul de a utiliza, reproduce și difuza fotografii și operele audiovizuale constând în: spoturi/filme de promovare din arhiva ministerului, în scop publicitar, în vederea promovării României ca destinație turistică și a brandului turistic național, cu ocazia evenimentelor organizate de Partener”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Județean. 

Prahova se poate mândri de faptul că atrage, anual, sute de mii de turiști. Exemplul cel mai elocvent a fost în mini-vacanta de Sfânta Maria, când 18.000 de turiști și-au petrecut vacanța pe Valea Prahovei, potrivit estimărilor prestatorilor locali.

„A fost cel mai aglomerat weekend al sezonului estival iar mulți dintre turiștii care sperau să găsească cazare pe loc nu au avut succes, hotelurile având camerele rezervate în avans”, a declarat Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. Potrivit statisticilor APDT Prahova, „cu un grad de ocupare de 100%, stațiunile Sinaia, Azuga și Bușteni rămân favoritele turiștilor. O surpriză plăcută a venit din partea orașului Breaza care a avut un grad de ocupare de 100% și Municipiul Câmpina care a fost ocupat în proporție de 80%”.


Eveniment
  • Marți, 13 Martie 2018
  • De Roxana Tănase

Un autoturism a luat foc la Poiana Câmpina

Pompierii militari intervin la această oră (17.45) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism din Poiana Câmpina. UPDATE: 18.10 - Potrivit primelor cercetări de la fața locului,...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești