Școlile din Ploiești riscă să nu fie deratizate până la începutul anului școlar

0
deratizare-dezinfectie-ploiesti-licitatie-blocata-scoli-focare.jpg

deratizare-dezinfectie-ploiesti-licitatie-blocata-scoli-focare.jpg

După ce în lunile de vară Ploieștiul nu a avut parte de dezinsecție și deratizare, iar ploieștenii s-au plâns, pe bună dreptate, de invazia de țânțari și de fluturi, o nouă problemă se prefigurează în viitorul apropiat. Anul școlar 2017 – 2018 ar putea să înceapă fără ca unitățile să aibă parte de dezinsecție și de deratizare.

Problema trenează la Ploiești de mai bine de un an, din momentul în care s-a constatat că valoarea contractului cadru cu operatorul care se ocupă de deratizare și dezinsecție a fost depășită. De la acea dată, municipalitatea nu a mai plătit nicio factură, iar efectul s-a văzut imediat.

Citește și: Invazie de fluturi la PloieștiInvazie de fluturi la Ploiești

Mai întâi la Ploiești am avut parte de o invazie a fluturilor, iar mai apoi au curs sesizările cu privire la disconfortul creat de numărul mare al țânțarilor.

Citește și: Ploieștenii exasperați de țânțari. Zeci de sesizări la Primărie

Astăzi, la ora 12.00, la Primăria Ploiești, este convocată o ședință prin care se dorește să se rezolve problema, printr-o cale amiabilă cu operatorul care are contract pentru efectuarea dezinsecției, deratizării și dezinfecției și chiar s-ar dori organizarea unei noi proceduri de licitație, în regim de urgență, astfel încât să se prevină apariția unor focare în școli.

Citește și: Licitații blocate: Ploieștiul riscă să rămână fără iluminat public

Vestea proastă este că licitația organizată la Ploiești pentru serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a fost blocată după ce s-a înregistrat o contestație, fiind contestate la CNSC atât cerințele minime din fișa de date, cât și caietul de sarcini.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău