Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

subventie-primaria-ploiesti-tce.jpg

Chiar dacă de la 1 august 2017 au intrat în vigoare noile tarife la abonamentele pentru mijloacele de transport, iar majorarea este una substanțială, de la 63 de lei la 122 de lei/ lună, SC Transport Călători Express nu renunță la subvenția de la bugetul local aferentă anului trecut.

Pentru a cincea oară, TCE Ploiești a depus un proiect la Primăria Ploiești prin care solicită 12,2 milioane de lei, fără TVA, reprezentând subvenția pentru realizarea obligației tarifare. Proiectele inițiale nu au primit până acum viză de legalitate, motiv pentru care nu au mai intrat pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local.

,,Suma este absolut necesară. Avem de plătit 5 milioane de lei datorie la SPFL, dar și ratele lunare la ANAF, unde înregistrăm o restanță pentru luna iulie", a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE.

Momentan, societatea nu a recurs la măsura anunțată încă din luna aprilie, privind efectuarea de disponibilizări, propunerea neavând încă acordul membrilor Consiliului de Administrație, unii dintre aceștia fiind în concediu de odihnă.

Citește și: De astăzi abonamentele pentru mijloacele de transport în comun sunt mai scumpe

Singura măsură adoptată prin hotărâre de Consiliu Local a fost majorarea, începând cu 1 august 2017, a tarifelor la abonamentele TCE. Astfel, tariful la abonamentul pentru toate liniile a crescut de la 63 de lei la 122 de lei pe lună, suplimentar fiind introdus tariful la abonamentul pentru un traseu (85 de lei/lună), precum și cel pentru două trasee (110 lei/lună).


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești