20732727_1439843319418396_301192798_n.jpg

După refuzul primarului Adrian Dobre de a-i prelungi mandatul de consilier personal, Cezar Stoichiciu, fost director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploiești, s-a reîntors la Poliția Locală. Acesta va superviza activitatea serviciului Achiziții al Poliției Locale Ploiești.

 

Cezar Stoichiciu și-a luat în primire postul de pe care a fost cercetat și se află în acest moment în procedura ”camerei preliminare” la Judecătoria Ploiești.

Citește și: Poliţia Locală Ploieşti a pierdut un proces important

Cercetarea penală a început după ce fosta conducere a instituției a depus o plângere în care îi acuza pe mai mulți angajați ai departamentului Achiziții, printre care și Stoichiciu, că au achiziționat în mod fraudulos un soft care nu a funcționat niciodată.

 

Citește și: Conducerea Poliției Locale: ”Instanța a confirmat neregulile din perioada 2010-2012”

Infracțiunile reclamate: săvârșirea infracțiunii de gestiune frauduloasă prevăzută de art. 214 Cod penal, a infracțiunii de fals intelectual prevăzută și pedepsită de art. 289 Cod penal, a infracțiunii de uz de fals, prevăzută și sancționată de art. 291 Cod penal, a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzută de art. 248 și de 2481 Cod penal.

Citește și: Fost șef în Poliția Locală: ”S-a pierdut intenționat procesul”

 

Valoarea cu care ar fi fost prejudiciată instituția ar fi de 485.000 de lei, ea fiind stabilită de către Camera de Conturi în urma unui control efectuat în anul 2010.

Citește și: Cezar Stoichiciu, directorul CSM Ploiești, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Termenul la care judecătorul va stabili trimiterea sau nu în judecată a celor acuzați este 12.09.2017. De remarcat că, dacă va fi trimis în judecată, Stoichiciu va pierde atât statutul de funcționar public, cât și funcția pe care o deține la Poliția Locală.