parc.jpg

Pentru că toată lumea se plânge, pe bună dreptate, de risipa de bani aruncați pentru realizarea Parcului Municipal Vest, autoritățile locale se gândesc cum să rezolve problema. O primă soluție a fost deja identificată. Primăria vrea să planteze în zonă Paulownia, arbori care s-au remarcat printr-o creștere rapidă.

 

Realizarea Parcului Municipal Vest se pare că a reprezentat până acum o investiție care a condus la o creștere a cheltuielilor fondurilor din bugetul local.

În rest, parcul nu are momentan utilitatea dorită, pe de o parte pentru că, pe timpul verii, zona se transformă într-un adevărat pericol public din cauza efectului de seră, iar pe de altă parte pentru că ploieștenii nu beneficiază de niciun fel de facilități.

În parc nu există activitate economică, legea interzicând acest lucru pe o durată de cinci ani de la înființare, nu există nici activitate culturală, în ciuda faptului că a fost construită o scenă, dar nu există nici măcar vizitatori, oamenii refuzând să meargă aici din cauza temperaturilor caniculare. În plus, chiar dacă a existat o promisiune, momentan nu s-a făcut nimic nici cu privire la asigurarea de mijloace de transport în comun către această zonă.

 

„Sunt ceva probleme cu vegetația în continuare. Ne lovim de aceleași probleme vechi vis-a-vis de faptul că nu putem desfășura activități economice și pe teritoriul parcului nu avem niciun loc unde s-ar putea bea apă. Cu umbra stăm destul de rău pentru că arborii nu s-au dezvoltat. Căutăm soluții pentru a reuși să plantăm copaci care au creștere rapidă. Din câte am înțeles eu de la horticultori este vorba de Paulownia”, a susținut Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului, care a precizat că speră ca până la toamnă să se revigoreze parcul, însă punctând faptul că „parcul nu este în subordinea mea, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fiu direct interesat de el.

Paulownia este numit și „arborele minune” ca urmare faptului că are o creștere rapidă. În plus, în România deja au apărut primele plantații, ca urmare a profitului obținut de pe urma lemnului. Crengile pot fi folosite ca biomasă, iar frunzele, de dimensiuni mari, pot servi drept furaj.

Citește și: Cheltuieli de aproape 100.000 de euro la Parcul Municipal Vest pentru șase luni de (ne)funcționare

 

Observatorulph.ro a prezentat o situație legată de cheltuielile generate lunar la Parcul Municipal Vest, unde numai în șase luni din bugetul local s-au alocat circa 100.000 de euro, doar pentru plata salariilor și acoperirea facturilor la iluminat.

Problema este că, în lipsa unor investiții în sistemele de irigat, vegetația s-a uscat, iar parcul seamănă mai degrabă cu un câmp abandonat.