licitatie-achizitie-autobuze.jpg

Autoritățile locale au anunțat că va fi demarată licitația pentru achiziționarea de mijloace noi de transport în comun. Proiectul are la bază o hotărâre de Consiliu Local, prin care se precizează că autobuzele pot fi achiziționate prin credit operațional, din credit de la bănci și din bugetul local.

 

Conform hotărârii Consiliului Local Ploiești, aprobată în luna iulie, achiziția ar urma să fie realizată în baza unui acord cadru, cu o durată de doi ani, 

Actul normativ prevede că în primul an, respectiv în 2017, achizitia se va realiza din credit furnizor și cu fonduri de la bugetul local, iar în anul 2018, autobuzele vor fi cumpărate cu fonduri din bugetul local, credit furnizor și credit bancar, în funcție de alocările bugetare.

„Am semnat documentația pentru lansarea licitației. Vorbim de achiziționarea de autobuze Diesel Euro VI”, a declarat viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea.

 

Hotărârea de Consiliu Local aprobată la Ploiești prevede achiziționarea a 50 de autobuze în mai multe etape, fiind invocat gradul ridicat de uzură al mijloacelor de transport public aflate în momentul de față în circulație.