disponibilizari-sc-hale-piete.jpg

Până acum, 15 persoane, potrivit surselor noastre, au fost disponibilizate de la SC Hale și Piețe, în mare parte fiind vorba de casieri și persoane care se ocupă cu recuperarea creanțelor.

 

SC Hale și Piețe a anunțat încă de la începutul anului că societatea va adopta un plan de restructurare, care se va desfășura în mai multe etape. Potrivit unor surse din administrația locală, în primă fază au fost disponibilizate nouă persoane în luna iulie, iar de la începutul lunii august au mai fost disponibilizate încă șase persoane.

Citește și: Disponibilizări la SC Hale și Piețe. Bani pentru salarii compensatorii în bugetul pe 2017

Potrivit informațiilor noastre în mare parte este vorba despre angajați care urmau să se pensioneze și care au profitat de faptul că, prin programul de disponibilizare, vor beneficia de trei salarii compensatorii.

 

Măsura a fost propusă ca urmare a faptului că la finele anului 2016, societatea a înregistrat pierderi. 

La momentul aprobării bugetului de venituri și cheltuieli, în aprilie 2017, SC Hale și Piețe a prevăzut suma de 500.000 de lei pentru acordarea de salarii compensatorii. La acea dată, societatea a anunțat că disponibilizările vor fi efectuate în trei etape și că acestea vizează circa 55 de angajați.