parteneriat-ploiesti.jpg

Primăria Ploiești va fi partener al unui proiect cu finanțare străină, care vizează siguranța rutieră pentru copii. Parteneriatul este format din Asociatia React, în calitate de lider, municipiul Ploiești și o firmă selectată de finanțatori.

 

Aleșii locali ploieșteni au aprobat ieri, cu 16 voturi pentru și trei abțineri, un parteneriat care se va derula la Ploiești pe durata a doi ani, proiect care vizează siguranța rutieră a copiilor. 

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 320.000 euro. Potrivit proiectului, parteneriatul se va încheia în scopul inițierii unui proiect pe teme de siguranță rutieră care afectează copiii din Ploiești.

Aleșii locali social-democrați s-au arătat însă un pic reticenți pe motiv că nu cunosc mai multe detalii cu privire la ce presupune un astfel de parteneriat.

 

„În cadrul Proiectului Botnar „Provocare” privind Siguranța Rutieră pentru Copii (Botnar Child Safety Road Challenge) pentru a obtine finantarea necesara acordata de Fundația Botnar, o fundație caritabilă cu sediul în Elveția, înființată cu scopul principal de a sprijini nevoile de bază ale copiilor din întreaga lume și administrat de Parteneriatul Global pentru Siguranța Rutieră (Global Road Safety Partnership – GRSP), un program sub egida Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie având sediul la Geneva, Elveția. Propunerea de Proiect va fi supusa ulterior, în trei etape, unui proces de selectie de catre membrii comunitatii „Provocare” si de către un juriu international si va concura pentru finanțarea unei sume maxime de 400.000 franci elvețieni (CHF), pentru o perioada de minim doi ani. Dacă proiectul va avea succes va exista oportunitatea de a primi finanțare pentru a continua încă pe 3 ani pentru o finanțare totală de 5 ani și de până la 1.000.000 CHF”, se arată în raportul de expunere al proiectului, care a fost într-un final aprobat.

Perioada de depunere si selecție proiect, conform cerințelor finanțatorului, are ca termen limită de depunere data de 4 august 2017. De abia în februarie 2018, solicitanții sunt invitați la Basel, Elveția pentru a face o prezentare finală ȋn fața comitetului de conducere al fundației Botnar și sunt informați despre decizia finală de finanțare.